Alertă alimentară în România. O bacterie periculoasă a fost descoperită în mai multe sortimente de crenvurşti

Author: Bianca Hriscu

Mai multe sortimente de crenvurști au fost retrase de la comercializare  

Sursa: PixaBay

Mai multe sortimente de crenvurşti au fost retrase de la vânzare din magazinele din România după ce s-a constatat că acestea erau infectate cu o bacterie periculoasă. Ce anunț a făcut Autoritatea Naţional Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)?

Autoritatea Naţional Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a luat decizia de a retrage de la comercializare mai multe sortimente de crenvurști.

Românii care au cumpărat produsele sunt rugați să nu le consume, ci să se adreseze Serviciului clienți al magazinului de unde au făcut cumpărăturile.

Ce sortimente de crenvurști au fost retrase de la comercializare?

Pentru a nu pune în pericol sănătatea românilor, Autoritatea Naţional Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că retrage de la comercializare mai multe sortimente de crenvurști. Potrivit informațiilor oficiale, este vorba despre mai multe tipuri de crenvurști Wudy, furnizate de Nordic Import Export.

Produsele au fost rechemate în magazine din cauza faptului că există suspiciuni că ar fi infectate cu Listeria Monocytogenes, o bacterie periculoasă pentru organismul uman.

Este vorba despre crenvurşti Wudy clasic, crenvurşti din pui şi curcan, crenvurşti premium cu brânză/clasic, crenvurşti grill, crenvurşti hot dog Pavo. Astfel, toți cei care au cumpărat aceste produse, indiferent de locul de unde au făcut cumpărăturile, sunt rugați să nu le consume și să le returneze.

Magazinul le va restitui banii, fără să fie nevoie de prezentarea bonului fiscal. 

„Nordic Import Export distribuitor România al produselor WUDY, fabricantul AIA SpA Italia, a luat decizia proactivă de a proceda la rechemare voluntară a produselor crenvurști Wudy menționate mai sus, comercializate în România. Această decizie a fost luată ca urmare a detectării Listeria Monocytogenes, ca măsură de precauție retrăgându-se în mod voluntar toate loturile de crenvurști WUDY din toate punctele de vânzare din România pentru loturile si sortimentele menționate mai jos.

Având în vedere acestă situație se vor rechema produsele WUDY”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Autorității Naţional Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Tot pe site-ul ANSVSA poate fi găsită și lista magazinelor care au comercializat aceste sortimente de crenvurşti. 

Citeste si: Ce a descoperit o tânără în carnea vândută într-un fast food din București- Imaginile au devenit viral- Video

Ce este, de fapt, ambrozia și cum se manifestă alergia pe care o provoacă

Cât de periculoasă este infecția cu Listeria Monocytogenes?

Listeria Monocytogenes este o bacterie care în momentul în care ajunge în organism poate provoca o boală numită listerioză. Această bacterie poate să afecteze creierul, membranele măduvei spinării, dar și fluxul sanguin. Infectarea se face, de obicei, prin consumarea unor produse care sunt contaminate cu această bacterie. De evitat sunt produsele fabricate din lapte nepasteurizat, dar și alimentele crude. 

Persoanele care prezintă un risc crescut de infectare cu Listeria Monocytogenes sunt femeile însărcinate, bebelușii, persoanele care suferă de diabet zahart, dar și pacienții imunodeprimați. Specialiștii atrag atenția că în sarcină, infecția cu Listeria Monocytogenes este foarte periculoasă, aceasta putând să ducă la avort. 

Citeste si: Alertă alimentară! Focar de salmonella, descoperit la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies