Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020. Cum arată buletinul de vot

,
alegeri parlamentare in Romania 2020
Cum arată buletinul de vot pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020.

Românii sunt asteptati la vot pe data de 6 decembrie pentru a-și alege parlamentarii pentru următorii 4 ani.


In articol:

Pe data de 6 decembrie 2020, românii își vor exprima din nou votul, in cadrul Alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, care vor fi organizate, ca si cele Alegerile Locale, ținând cont de regulile impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. Insa de aceasta data, la Alegerile Parlamentare din această iarnă se va putea vota și prin corespondență.

Astfel, pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie se vor folosi două tipuri de buletine de vot: unul pentru votul în secții și unul pentru votul prin corespondență.

alegeri parlamentare in Romania 2020
Alegeri parlamentare 2020. Cum arata buletinul de vot pentru alegerile din 6 decembrie 2020.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat inca din luna octombrie 2020 faptul că a elaborat şi lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea modelelor, a dimensiunilor şi a condiţiilor de tipărire ale buletinelor de vot care vor fi folosite pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din 6 decembrie 2020.

Conform AEP, proiectul de hotărâre urmăreşte abrogarea Hotărârii Autorităţii Electorale Permanente nr. 28/2016 şi stabilirea unor modele, dimensiuni şi condiţii de tipărire noi ale buletinelor de vot pentru Senat şi Camera Deputaţilor, adecvate cadrului legal primar actual şi necesităţii de a asigura o vizibilitate proporţională a competitorilor electorali pe buletinele de vot.

Pentru cei care doresc sa consulte detalii despre regulile privind buletinele de vot sunt stabilite prin hotărâre nr. 17/2020 a Autorității Electorale Permanente (AEP) se pot citi AICI.

Citeste si: Cum poți afla care este secția ta de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie?

Citeste si: Cum arată ultimele sondaje pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie. Cât la sută au PSD, PNL sau USR

Cum arata buletinul pentru votul în secțiile de votare


Cum arata buletinul pentru votul prin corespondență


Reguli importante pentru cei care vor merge la vot in 6 decembrie 2020

Cetatenii romani care vor merge la vot trebuie sa fie extrem de atenti atunci cand pun stampila pe buletinul de vot. Potrivit autorităților, la fel ca și la alegerile locale din 27 septembrie 2020, sunt mai multe situații în care buletinele de vot sunt declarate „valabil exprimate”. Iata cum trebuie sa fie pusa stampila pentru ca votul să fie valabil: 

– ştampila cu menţiunea „VOTAT’’ este aplicată în interiorul unui singur patrulater;

– ştampila cu menţiunea „VOTAT” depăşeşte limitele patrulaterului, dar opţiunea alegătorului este evidentă (inclusiv situaţia în care ştampila atinge doar un patrulater);

– ştampila cu menţiunea „VOTAT” este aplicată în interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot sunt înscrise diverse menţiuni ale alegătorului (votul este considerat valabil indiferent de menţiunile înscrise pe buletinul de vot);

– ştampila cu menţiunea „VOTAT” este aplicată în interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegătorul a aplicat una sau mai multe ştampile fără să atingă vreun alt patrulater.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Harta completă a secțiilor de votare din București. Unde poți vota la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

VIDEO IMAGINILE BĂTĂII din sala de fitness din Capitală, înainte ca un tânăr să fie ÎNJUNGHIAT MORTAL

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Cine sunt membrii PSD care vor candida la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

Cine sunt membrii PNL care vor candida la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies