Cum poți afla care este secția ta de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie?

,
alegeri parlamentare 2020
Alegerile Parlamentare din acest an vor avea loc pe 6 decembrie [Sursa foto: PixaBay]

Românii sunt chemați la urne pe data de 6 decembrie pentru a-și alege parlamentarii pentru următorii 4 ani. Ce ar trebui să știe cei care merg la vot?


In articol:

Dacă Alegerile Locale din această toamnă au fost organizate ținând cont de regulile impuse de autorități pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, aceleași măsuri vor fi luate și pe data de 6 decembrie, atunci când vor avea loc Alegerile Parlamentare.

Ce poți face pentru a afla unde trebuie să votezi la Alegerile Parlamentare organizate pe 6 decembrie?

Pe data de 6 decembrie, românii își vor exprima din nou votul, de această dată fiind organizate Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților. Comparativ cu alegerile din toamnă, la alegerile parlamentare din această iarnă se va putea vota și prin corespondență.

Potrivit Autoritatății Electorale Permanente (AEP), 35.650 de cetățeni români din 106 țări s-au înscris pe listele electorale pentru votul prin corespondență, astfel că în data de 11 noiembrie, aceștia au primit prin e-mail notificările referitoare la expedierea materialelor electorale și a numarului de expediere. În ceea ce îi privește pe cei care au anunțat că vor să voteze prin corespondență, dar se află în Afganistan, aceștia vor primi plicurile prin intermediul Ministerului Apărării Naționale și nu prin Poșta Română, pe liste fiind înscrise 158 de persoane.

vot prin corespondenta
Vot prin corespondență la Alegerile Parlamentare 2020[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum vor putea vota românii din diaspora la Alegerile Parlamentare 2020

Pentru Alegerile Locale 2020, cetățenii care nu știau la ce secții de votare au fost repartizați puteau consulta https://www.registrulelectoral.ro/  pentru a afla exact unde trebuie să meargă pentru a-și exprima votul. Până în momentul de față, platforma nu a fost updatată pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie, însă acest lucru s-ar putea întâmpla în perioada imediat următoare. După ce vor fi făcute modificările, va fi suficient ca cei interesați să completeze spațiile libere cu CNP-ul, numele de familie și codul de verificare și vor afla unde trebuie să meargă pentru a vota.

Alegerile Parlamentare din acest an se vor desfășura în condiții speciale, autoritățile menționând că vor fi luate toate măsurile, astfel încât sănătatea alegătorilor, dar și a celor aflați în comisiile din secțiile de votare să nu fie pusă în pericol.

Citeste si: Câți bani primesc, de fapt, membrii secțiilor de votare la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie 2020?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care sunt țările din Europa unde românii nu vor putea vota din cauza pandemiei de Coronavirus

Premierul a numit patru noi secretari de stat: Unul la Justiție și trei la Finanțe

Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Când încep, de fapt, Alegerile Parlamentare din 2020. Calendarul complet

Alegeri parlamentare 2020: A început OFICIAL campania pentru alegerile parlamentare! Ce reguli trebuie respectate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies