Alegeri Locale Sibiu, rezultate finale. Ce candidat a câștigat alegerile în Sibiu?

,
stampile de vot
Ștampile de vot[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Alegerile Locale s-au încheiat, astfel că acum, cetățenii așteaptă să afle cine sunt cei care vor conduce comunitățile din care fac parte în următorii 4 ani.


In articol:

Alegerile Locale programate inițial pentru luna iunie a acestui an  au avut loc pe data de 27 septembrie 2020. Cetățenii au fost chemați la urne pentru a-și alege primarii, reprezentanții consiliilor locale, reprezentanții consiliilor județene și președinții consiliilor județene.

Alegerile din acest an s-au desfășurat după reguli noi, astfel încât să fie redus la minimum riscul de îmbolnăvire cu coronavirus.

Cine a câștigat Primăria Sibiu?

În Sibiu, autoritățile au organizat 376 de secții de votare pentru alegerile locale. Cu toate acestea, din primele informații, prezența la vot a fost una destul de mică, astfel că Sibiul a fost printre ultimele județe din țară din punct de vedere al prezenței la vot. În județul Sibiu, prezența la vot a fost de 42,57%, potrivit sibiu100.ro.

Citeste si: Alegeri Locale Timisoara, rezultate finale: Dominic Fritz il invinge detasat pe Nicolae Robu! Timisorenii au iesit in strada!

Deși pentru primăria Sibiului nu s-au facut exit-poll-uri, numărătoarea paralelă realizată de partidele politice a oferit primele cifre. Astfel, se pare că Primăria Sibiu ar fi fost câștigată de Astrid Fodor, candidatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). 

Din primele informații, Astrid Fodor ar fi obținut un al doilea mandat de primar al Sibiului, potrivit numărătorii paralele făcute de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), conform stiriletransilvaniei.ro.

Citeste si: Alegeri Locale Galati, rezultate finale: Cine a castigat Primaria Galati

Ce candidați s-au luptat pentru Primăria Sibiului?

La începutul campaniei electorale, 12 candidați s-au înscris în lupta pentru Primăria Sibiului, aceștia fiind: 

 • Vladimir Tomșevschi- Pro România
 • Ingrid Hohr- PMP
 • Horațiu Marin- ALDE
 • Ioan Axente- Partidul Neamul Românesc
 • Cătălin Stanciu- PSD
 • Lucian Trancă- Partidul Ecologist Român
 • Astrid Fodor- FDGR
 • Adrian Bibu- PNL
 • Cristian Hermann Hirsch- Partidul Verde
 • Lucian Zară- Blocul Unității Naționale
 • Dorin Cioabă- Partida Romilor
 • Raul Apostoiu- PLUS

La scurt timp după ce s-a aflat

rezultatul votului de duminică, 27 septembrie 2020, Adrian Bibu, candidatul PNL pentru funcția de primar al Sibiului, a ținut să o felicite pe Astrid Fodor, cea care a câștigat un al doilea mandat.

Citeste si: Nicusor Dan, primele declaratii dupa ce a castigat COVARSITOR Primaria Capitalei: ''Primăria Capitalei nu poate fi condusă în stilul Elena Ceaușescu''

"Sibiul are începând de astăzi un nou primar! Unul care, chiar dacă poartă același nume, îmi place să cred că a înțeles, privind rezultatele din Consiliul Local, ce schimbări trebuie să facă pentru a deveni mai bun.

Aceasta este, prieteni, contribuția noastră la următorii patru ani: un primar mai bun decât până acum!Votul pentru Consiliul Local ne dă forța de a veghea ca toate cele de mai sus să se întâmple.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut, pentru încrederea în mine și în PNL, pentru susținerea pe care ați arătat-o platformei liberale și pentru atașamentul față de echipa noastră.

Am transmis felicitări doamnei Astrid Fodor și o asigur de hotărârea noastră sinceră de a susține proiectele care aduc dezvoltare Sibiului.

O felicit pe Daniela Cîmpean pentru mandatul de președinte al Consiliului Județean Sibiu și îi mulțumesc pentru felul în care, alături de vicepremierul Raluca Turcan și de colegii liberali, m-a susținut în această campanie. Vă mulțumesc tuturor!", a scris Adrian Bibu pe facebook.

Citeste si: Alegeri locale 2020- Rezultate oficiale în București. Ce procentaj a obținut Nicușor Dan

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alegeri Locale Brasov, rezultate finale: Allen Coliban, candidatul USR-Plus, l-a invins pe George Scripcaru

SURSE - Florin Cîțu a cerut liniște pe subiectul plagiatului lui Nicolae Ciucă

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Alegeri Locale Giurgiu, rezultate finale. Cine a cine a castigat Primaria Giurgiu? Primul mesaj al noului primar

Curs valutar BNR luni, 28 septembrie 2020. Leul castiga teren! Ce se intampla la casele de schimb valutar

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies