Alarmant! Tinerii consuma droguri la varste din ce in ce mai fragede. Specialist: Se gasesc prea usor!

,

Agentia Nationala Antidrog (ANA), precizeaza ca debutul varstei de consum a substantelor psihoactive in randul tinerilor a scazut.

Cele mai recente date ale ANA arata ca, desi varsta medie de consum a drogurilor este de 17 ani, tinerii incep sa le consume de la 13 ani.

“Potrivit rezultatelor(...) pe un esantion reprezentativ de elevi cu varsta de 16 ani, cel mai mare procent de adolescenti care au debutat in consum la varsta de 13 ani sau mai devreme se inregistreaza in cazul consumului de inhalante – 1,8%, din totalul respondentilor.

Pe locul al doilea, la egalitate, se situeaza adolescentii care au debutat in consumul de canabis, respectiv cei care au debutat la varsta de 13 ani sau mai devreme in consumul de alcool cu pastile- 1,4%, iar pe locul al treilea, se plaseaza debutul inainte de varsta de 13 ani in consumul de noi substante psihoactive (NSP) – 1,3%”, se arata intr-un comunicat trimis de Agentia Nationala Antidrog, potrivit mediafax.ro.

Cel mai mare nivel al consumului este inregistrat la canabis – 8,1%, apoi urmeaza noile substante psihoactive cu 5,1%, solventi/ substante inhalante cu 3,6% si cocaina cu 3,3%.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noi ediții ale emisiunilor tale preferate pe canalul de YouTube theXclusive, saptamana viitoare! Iata ce veti putea urmari începând de luni de la ora 19:00!

Cele șapte ȚĂRI intrate la miezul nopții pe lista ROȘIE - Persoanele care vin din Grecia NU STAU în carantină dacă sunt vaccinate

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Luni, de la ora 20:00, in serialul “Nehir”, “Hotul” striga “hotii”! Aflati prin cu noi situatii limita se va confrunta tanara Nehir!

Adriana Bahmuțeanu și Claudia Ghițulescu învârt “Roata Norocului”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies