Ajutoare de încălzire! Până când se mai pot depune cererile și ce criterii trebuie să îndeplinească persoanele

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 nov 2022, 19:42

Ajutoare de încălzire! Până când se mai pot depune cererile și ce criterii trebuie să îndeplinească persoanele 

Sursa: pexels

Statul a decis să ofere ajutoare pentru încălzire persoanelor vulnerabile. Acestea trebuie să se încadreze în anumite cerințe, iar cererile ar fi trebuit să fie depuse până pe data de 15 octombrie.

Persoanele vulnerabile încă mai pot depune cererile pentru a primi ajutoare de încălzire de la stat.

Acestea sunt oferite pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, cu energie electrică și/sau cu combustibili petrolieri.

Cererile pentru a primi ajutoare de încălzire încă mai pot fi depuse

De ajutor de încălzire pot beneficia familiile al căror venit mediu este de până la 1.386 de lei per membru de familie, dar și persoanele singure care au un venit de până la 2.053

de lei.

Conform viceprimarului Călin Stan, cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire încă se mai pot depune, iar banii vor fi acordați pentru perioada noiembrie-martie. Cererile ar fi trebuit să fie depuse până pe data de 15 octombrie.

În cazul în care consumatorii vulnerabili îndeplinesc toate condițiile necesare, cererile se pot depune după cum urmează:

Citește și: Angajații din mediul privat ar putea primi vouchere de vacanță. Măsura ar putea ajunge la peste patru milioane de români

  1. Pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective, începând cu luna în care a fost depusă cererea,
  2. Pentru cei care au depus documentele după data de 20, începând cu luna viitoare,
  3. Pentru persoanele care beneficiază de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu luna respectivă, indiferent de data la care a fost depusă cererea, începând cu luna depunerii cererii.

Unii români vor primi 1.000 de lei la începutul anului 2023

Punctul de pensie va fi majorat cu 12,5%, deși se propuseseră 10% și 15%. În acest fel, punctul de pensie va ajunge de la 1.586 de lei la 1.784 de lei, însemnând o creștere de 198 de lei.

Nicolae Ciucă a declarat că decizia rămâne bătută în cuie, deoarece bugetul pentru anul 2023 a fost stabilit și poate suporta această măsură.

Cu toate acestea, analiștii economici nu văd majorarea pensiilor ca fiind una prea eficientă, deoarece scumpirile sunt mult prea mari, iar oamenilor le este greu să se descurce chiar și cu câteva sute de lei în plus.

Tocmai acum s-a aflat. Ce trebuie să facă cei care vor să primească ajutorul de încălzire? Facturile vor fi direct scăzute

Pensionarii care vor primi 1.000 de lei în plus sunt pensionarii care au o pensie mai mică de 3.000 de lei. Suma se va acorda în două tranșe, iar de ea vor beneficia cei peste 2,3 milioane de pensionari cu venituri sub pragul stabilit.

Citește și: Carduri de energie în valoare de 1.400 de lei. Cine beneficiază de această sumă de bani și cum pot fi folosite cardurile în 2023

Pensionarii care au pensii cuprinse între 1.501 lei și 2.000 de lei vor primi un ajutor de 800 de lei, iar cei care au pensii cuprinse între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 600 de lei în plus.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies