AFLĂ: Ce sporturi favorizează creșterea în înălțime? Tot ce trebuie să știi!

,
totul despre cresterea in inaltime
Descoperă ce trebuie să știi despre creșterea în înălțime[Sursa foto: canva.com]

Te-ai întrebat vreodată ce sporturi ar putea favoriza creșterea în înălțime? Ei bine, pe lângă factorul genetic, se pare că există o serie de activități fizice care pot stimula creșterea.


In articol:

 CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. Studiile efectuate de specialiști de-a lungul timpului au arătat că, în general, înălțimea unei persoane este influențată 80% de factorii genetici și

20% de factorii externi cum ar fi alimentația, sportul sau mediul de viață. Iată ce sporturi ar putea favoriza creșterea în înățime și în ce condiții pot oferi câțiva centimetri în plus.

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. 4 sporturi care favorizează creșterea în înălțime 

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. Chiar dacă genele moștenite joacă un rol decisiv în procesul de creștere în înălțime, organismul poate fi stimulat, astfel că există câteva sporturi care favorizează creșterea în înălțime. În plus, dincolo de acest aspect, sportul ajută la o dezvoltare armonioasă a organismului și ține la distanță kilogramele în plus, astfel că există o serie de beneficii care sunt asociate exercițiilor fizice.

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. Sportul poate favoriza creșterea în înălțime pentru că, în timpul activității fizice intense, în organism există o tensiune care stimulează eliberarea hormonului de creștere, ceea ce duce automat la creșterea în înălțime.

Din acest motiv, sportul este recomandat de specialiști copiilor, mai ales în perioada de creștere.

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. Există 4 sporturi principale care favorizează creșterea în înălțime: înotul, baschetul, ciclismul și fotbalul.

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME- Înotul

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME poate fi stimulată prin intermediul înotului. Acesta este un sport asociat frecvent creșterii în înălțime. Care este explicația? Ei bine, înotul stimulează toți mușchii, pune în mișcare sângele și astfel stimulează creșterea în înălțime.

În plus, practicat în mod frecvent, înotul poate duce la îmbunătățirea posturii și întărirea coloanei vertebrale. 

sporturi cresterea in inaltime
Inotul, în topul sporturilor care favorizează cresterea in inaltime[Sursa foto: unsplash]

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME- Baschetul

Baschetul este un alt sport care poate favoriza creșterea în înălțime. Acest sport combină săriturile cu alergatul, două elemente care stau la baza creșterii. În momentul în care mușchii se contractă, cantitatea de sânge se mărește, fapt ca stimulează creșterea în înălțime.

Nu în mod întâmplător, persoanele care practică baschetul sunt mai înalte decât cele care nu fac acest sport, iar beneficiile sunt mai mari dacă baschetul  este practicat de la o vârstă fragedă.

sporturi cresterea in inaltime
Specialiștii spun că baschetul este eficient pentru cresterea in inaltime[Sursa foto: unsplash]

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME- Ciclismul

Pentru că mersul pe bicicletă implică o activitate intensă a picioarelor, ciclismul se află și el pe lista sporturilor care favorizează creșterea în înălțime. În momentul pedalării, toți mușchii sunt stimulați, fapt care duce automat la creșterea în înălțime. Astfel, ciclismul poate fi de mare ajutor pentru creșterea în înălțime, motiv pentru care este recomandat în perioadele în care organismul este în plină dezvoltare.

sporturi cresterea in inaltime
Ciclismul, pe lista sporturilor care favorizează creșterea în înălțime[Sursa foto: unsplash]

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME- Fotbalul

Chiar dacă poate părea ciudat, fotbalul ajută destul de mult la creșterea în înălțime. Alergatul stimulează mușchii picioarelor, iar la această mișcare se mai adaugă și săriturile sau driblatul care favorizează creșterea în înălțime.

sporturi cresterea in inaltime
Fotbalul, eficient pentru a crește în înălțime[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: DESCOPERĂ: Când se oprește creșterea la fete? Află până la ce vârstă mai pot lua în înălțime

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. Săriturile ajută la creșterea în înălțime?

CREȘTEREA ÎN ÎNĂLȚIME. Specialiștii sunt de părere că și săriturile pot fi de mare ajutor pentru creșterea în înălțime, având în vedere că în momentul în care sunt executate, în organism este eliberată o cantitate mai mare de sânge. 

Eficient pentru creșterea în înălțime este și stretchingul. Aceste exerciții de întindere au capacitatea de a reduce presiunea acumulată între vertebre, fapt care stimulează creșterea în înălțime.

Citeste si: DESCOPERĂ: Când se oprește creșterea la băieți? Iată până la ce vârstă mai pot lua în înălțime

 

Citește-ne pe

Citește și:

Sporturi potrivite pentru copii pana in 7 ani. Cum alegem

Aripa liberală din Palatul Victoria încasează o lovitură importantă. Deficitul guvernamental, printre cele mai mari din UE în T3

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Are 15 ani, dar masoara doar 80 cm inaltime. Faceti cunostinta cu cea mai mica adolescenta!

Cea mai INALTA femeie din lume, SALVATA DE LA MOARTE. Medicii i-au descoperit o TUMOARE URIASA pe creier

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies