Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar nevinovate”. Care a fost reacția Bisericii Ortodoxe Române

Author: Diana Bostan

Preotul Nicolae Tănase a făcut o declarație controversată

Sursa: Doxologia

Nicolae Tănase, un preot cunoscut în România pentru centrul social din Valea Plopului, a făcut o serie de afirmații controversate susținând că fetele abuzate sexual ar trebui să fie arestate, acestea atrăgând bărbații răi prin frumusețea lor.

Declarația șocantă a preotului Nicolae Tănase a stârnit un val de controverse și indignare în întreaga țară. Acesta a afirmat că fetele abuzate sexual ar trebui să suporte și ele pedeapsa închisorii, argumentând că atrag bărbații prin frumusețea lor, ceea ce ar contribui la agresiunile sexuale. Preotul a propus și o pedeapsă de trei-patru luni de închisoare.

Preotul Nicolae Tănase a stârnit indignare prin declarația sa

Cunoscutul preot susține că fetele frumoase atrag băieți, iar apoi aceștia ajung în închisoare pentru că au acționat în mod inadecvat în relația cu aceste fete. El a sugerat că fetele abuzate sexual ar trebui să fie supuse procesului și să primească pedepse, menționând că, în cazul în care un bărbat primește o sentință de 6 ani de închisoare, fata ar trebui să primească o pedeapsă de 3-4 luni, deoarece consideră că bărbatul s-a simțit atras de ea în mod special.

Citește și: Imagini revoltătoare cu un preot din România care trântește o bătrână la pământ, în lăcașul de cult: „Vii nespălată în biserică”

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată.

Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.”, a declarat preotul Nicolae Tănase, în cadrul Dobrogea Live.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a comentat că o astfel de declarație reflectă, din nefericire, o viziune simplistă, inclusiv în modul în care este exprimată, asupra relațiilor dintre bărbați și femei, notează digi24. El a adăugat că această viziune este injustă și îngrijorătoare, având un impact negativ asupra reputației binecunoscute a părintelui Tănase, recunoscut tocmai pentru angajamentul său filantropic în sprijinul femeilor afectate de diferite tragedii sociale.

Cine este preotul Nicolae Tănase

Nicolae Tănase este preot în satul Valea Plopului, județul Prahova, începând din 1979, servind și satul învecinat, Valea Screzii. Potrivit informațiilor de pe Doxologia.ro, el este căsătorit și are 6 copii. În plus, în 1994, a fondat o organizație care se opune avortului și promovează valorile familiei tradiționale.

Citește și: Unul dintre cei mai iubiți preoți s-a stins din viață la doar 49 de ani. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți

Prezența preotului Nicolae Tănase este frecventă în emisiunile de pe Trinitas TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române, care sunt transmise și online pe contul de YouTube al televiziunii și sunt urmărite de zeci de mii de oameni. În aceste emisiuni, preotul oferă sfaturi practice pentru o viață de familie fericită și discută despre importanța postului în viața spirituală a credincioșilor.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!