Adrian Streinu Cercel, avertisment după sărbători: „Există un risc potenţial de...”

,
Adrian Streinu-Cercel avertisment
Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" [Sursa foto: Instagram]

Sărbătorile de iarnă au trecut, iar dacă până acum pandemia de coronavirus a fost ținută sub control, specialiștii în sănătate sunt de părere că situația s-ar putea agrava în perioada următoare. Ce anunț a făcut Adrian Streinu Cercel?


In articol:

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii au ignorat mare parte din restricțiile impuse de autorități, lucru care ar putea să se vadă peste două săptămâni, atunci când medicii se așteaptă ca numărul de infectări cu coronavirus să crească în România.

Ce anunț a făcut Adrian Streinu Cercel despre pandemia de coronavirus?

Cu toate că numărul cazurilor noi de coronavirus a scăzut în ultima perioadă în România, autoritățile atrag atenția că cifrele raportate nu reflectă realitatea, având în vedere că au fost prelucrate mult mai puțin teste în perioada sărbătorilor de iarnă. Medicul Adrian Streinu Cercel atrage atenția că situația este în continuare una delicată și că spitalele din București și din țară sunt pline, motiv pentru care oamenii nu ar trebui să se relaxeze și să uite de regulile de igienă. 

Medicii se așteaptă ca numărul cazurilor noi de coronavirus să crească în următoarea perioadă
Medicii se așteaptă ca numărul cazurilor noi de coronavirus să crească în următoarea perioadă[Sursa foto: unsplash]

Mai mult decât atât, dacă unii români au preferat să își petreacă sărbătorile de iarnă acasă, în familie, evitând astfel riscul de a se infecta cu noul coronavirus, alții au ignorat regulile impuse de autorități. În stațiunile montane a fost aglomerație, în special pe pârtie, iar specialiștii în sănătate spun că încălcarea restricțiilor se va vedea peste două săptămâni, atunci când este așteptată o creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. 

„Există un risc potenţial de creştere a numărului de cazuri. În funcţie de unde au venit, dacă au trecut prin boală. Dacă nu au fost bolnavi atunci există posibilitatea de contaminare. Vaccinarea va trebui să meargă pe repede înainte. N-am testat, spitalele sunt pline. Spitalele nu s-au golit.”, a spus Adrian Streinu Cercel, potrivit observatornews.ro .

Citeste si: Ministerul Sănătății, anunț oficial despre noua tulpină a coronavirusului. A ajuns sau nu în România?

Medicii spun că vaccinarea reprezintă cea mai bună soluție pentru a ține pandemia de coronavirus sub control în momentul

de față, motiv pentru care autoritățile din România iau măsuri, astfel încât campania de vaccinare să se desfășoare în condiții cât mai bune.

Citeste si: Se închid restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc. Unde sunt valabile restricțiile?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un alt profesionist din domeniul medical s-a stins din pricina Covid-19! Avea numai 41 de ani

Florin Cîțu răspunde cu o fotografie după atacul lui Ludovic Orban

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Testul care îți spune în 10 secunde dacă ai COVID-19. Unde există și când ar putea fi achizitionat?

Care este oraşul cu cele mai multe infectări noi cu COVID-19, din ţară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies