Adrian Iovan a murit ca un erou! "In zona aceea muntoasa, sa reuseasca sa puna avionul jos si sa salveze atatea vieti, e vorba de o experienta extraordinara"

,

Aleodor Francu, directorul ROMATSA, a declarat ca doar experienta extraordinara a pilotului Adrian Iovan l-a ghidat astfel incat sa poata ateriza fortat intr-o zona extrem de dificila.

Directorul Romatsa, Aleodor Francu, a precizat ca aeronova condusa de ADRIAN IOVAN a plecat in scop umanitar, pilotul avand ultima convorbire cu ei dupa ce a depasit zona Sibiului.

Pilotul ar fi anuntat atunci ca va cobari la 2.100 de metri, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, explicand ca nu vede nimic din cauza cetii.

"A coborat pentru a vedea spatiul. in acel moment, s-a pierdut legatura cu el. De la inceput, s-a stiut ca sunt conditii meteo nefavorabile, dar au plecat in aceasta cursa umanitara. si faptul ca a reusit sa coboare aeronava intr-o zona extrem de dificila din punct de vedere al reliefului si al conditiilor meteorologice este un succes al pilotului", a declarat presedintele Romatsa.

Francu a mai spus ca echipa medicala era asteptata sa ajunga la Oradea in jurul orei 16.00 si a precizat ca nu exclude ca la aparatul de zbor sa fi aparut probleme tehnice.

"De-abia la granita dintre Sibiu si Alba am pierdut avionul de pe radar. Daca zbura, avea certificat de navigabilitate, in ordine, altfel nu zbura. Pilotii erau foarte bine antrenati, in zona aceea muntoasa sa reuseasca sa puna avionul jos si sa salveze atatea vieti, e vorba de o experienta extraordinara.

 

Citește și:

Amenzi viteză 2021. Câți bani trebuie să plătești pentru fiecare kilometru peste viteza legală

Plata pentru vignetă în Bulgaria 2021. Cât costă și cum o plătești

Ghid de înrolare în legiunea străină. Care sunt cerințele și de ce documente ai nevoie

Cum îți recuperezi mesajele, pozele și clipurile video de pe WhatsApp atunci când îți schimbi telefonul

Veste bună pentru români! Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies