Adevarul istoric transpus in serialul „Familia Medici – Conducatorii Florentei”, difuzat de Kanal D

,

#Fiul adoptiv al lui Lorenzo de Medici avea sa devina Papa Clement VII; Nepoata lui Lorenzo de Medici, Caterina de Medici, regina a Frantei

Povestea celei mai puternice familii din Florenta, din serialul „Familia Medici – Conducatorii Florentei”, difuzat la Kanal D, in fiecare joi si vineri, de la ora 22:00, urmareste fidel adevarul istoric. Intriga se desfasoara într-o perioadă deosebit de complexă și agitată în trecutul Italiei, într-o perioadă în care Republica Florentina a fost condusă de geniul lui Lorenzo de Medici, supranumit Magnificul. A fost o perioadă palpitantă în care curentul renascentist se afla in plina inflorire, iar artisti uriasi precum Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonaroti  dadeau forma unor capodopere.

Lorenzo de Medici era inconjurat in permanenta de mintile sclipitoare ale timpului sau, printre acestea numarandu-se si filozofi precum Marsilio Ficino si Pico della Mirandola.

        Cel mai cunoscut membru al familiei Medici, Lorenzo de Medici, a fost personalitate renascentista în sensul literal al termenului. A exercitat o influență covarsitoare asupra orașului Florența în secolul al XV-lea, viața lui marcand apogeul Renașterii, dar si sfârșitul unei etape istorice, deoarece moartea sa a coincis cu descoperirea lui Cristofor Columb: „Lumea Noua”.

Un Papa si o Regina – o altfel de mostenire lasata de Lorenzo Magnificul

        Cu un cult pentru familie, Lorenzo a avut zece copii împreună cu soția sa, Clarice Orsini. După moartea fratelui său Giuliano, Lorenzo l-a adoptat pe fiul acestuia, Giulio, și l-a crescut ca pe propriul sau copil. Iar Giulio avea sa devina Papa Clement al VII-lea.

        Deși pregătit să fie papă, Clement al VII-lea, a fost supranumit „Cel mai nefericit dintre Papi”, întrucât a fost nevoit sa preia fraiele Bisericii intr-o Europă extrem de instabilă, politic si religios.

        ​Nepoata lui Lorenzo, Caterina de Medici, a devenit o figura emblematica si controversata a istoriei Frantei, urmând să continue tradiția de a atrage puterea către familia sa. Incoronata regina a Franței, prin casatoria cu Regele Henric al II-lea, si-a legat de o serie de razboie religioase.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nici nu știai asta. În ce feluri de mâncare se pune bicarbonat de sodiu

Explicația numărului scăzut de cazuri: Au fost făcute mai puține teste, la jumătate față de raportul precedent

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

De ce sunt interzise nunțile și botezurile în marile posturi ale ortodocșilor

Topul celor mai bune filme și seriale care apar pe Netflix în luna august

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies