Adevărul despre oamenii însemnaţi de Dumnezeu! Cine sunt aceștia? Ce rol au pe Pământ?

Adevărul despre oamenii însemnaţi de Dumnezeu! Cine sunt aceștia? Ce rol au pe Pământ?

Se spune în popor că omul însemnat este un om rău şi că este bine să te fereşti de persoane care poartă pe corp anumite semne din naştere, cum ar fi petele sau cicatricile.

De câte ori nu aţi auzit la bunici îndemnul „Fereşte-te de omul însemnat!”, făcând referire la o persoană care are din naştere pe corp un semn? Această credinţă populară are drept temei solid o pildă din Noul Testament, unde, la „Faptele Apostolilor”, se vorbeşte despre „Vrăjitorul Simon”, care se declara, atunci când a ajuns în cetatea Samaria, drept „om însemnat”.

Superstiţiile legate de semnele din naştere

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile întunecate ale Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase. Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.

Spaniolii şi arabii credeau că semnele din naştere sunt norocoase şi, dacă le atingi, îţi vor împlini o dorinţă. Pe de altă parte, în Franţa medievală, oamenii credeau că sunt semnele diavolului şi copilul atins de demoni trebuie exorcizat.

În America, vânătoarea de vrăjitoare a sacrifi – cât pe rug femei fără nicio vină, doar pentru că aveau aluniţe mari pe faţă şi se credea că unelteau la porunca necuratului. Arabii legau apariţia petelor la bebeluşi de fazele Lunii sau de eclipse. Dacă mama însărcinată atingea o anumită parte a corpului în timp ce se uită la eclipsa, copilul ei avea să fi e însemnat pe viaţă. De la o cultură la altă, semnele ciudate care apăreau pe corpul copiilor, adesea urâte şi temute, au căpătat semnifi caţii diverse şi greu de explicat.

 

În Orient şi în India, unde credinţă în călătoria sufletului de la o viaţă la altă este o adevărată religie, semnele din naştere au fost legate de experienţele din vieţile anterioare. Petele diforme şi puternic colorate erau asociate cu păcate din trecut, pe care sufletul trebuie să le ispăşească în această viaţă.

Superstiţiile spun că semnele ar putea fi cicatrici ale trupului din viaţă anterioară, dar şi semnele unor suferinţe sufleteşti mari. În schimb, alunitele frumoase, care dau un farmec aparte trăsăturilor fetei, sunt semne de viaţă lungă, prosperitate şi căsnicie fericită. Nu degeaba, în cultură indiana, femeile îşi împodobesc fruntea cu aluniţe false din praf de aur sau henna.

Citeste si: Horoscop sâmbătă, 24 august 2019. Se întâmplă ceva de neimaginat! Se schimbă toată viața chiar atunci când nimeni nu mai credea!

Citeste si: Previziuni ÎNFRICOȘĂTOARE despre un cutremur MARE făcute de Maria Ghiorghiu. "Cu durere în suflet vă apun că..."

Citeste continuarea pe kfetele.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate