Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Organele ei vor salva cinci vieti

Actrita Ema Vetean a incetat din viata la doar 38 de ani. Teatrul romanesc a pierdut un mare talent, insa Ema salveaza cinci vieti prin donarea de organe.


In articol:

Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani.

"Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață luni, 28 octombrie 2019.

Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu și Metamorfoze(regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen", se arată într-o postare a teatrului sibian.

Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film! Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!”, se arată în mesajul lui Constantin Chiriac, Director general - Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Ema ajută cinci oameni

La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc, luni, o intervenție chirurgicală complexă de prelevare de organe de la un pacientă în vârstă de 38 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București - de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, din Cluj-Napoca - de la Institutului Clinic de Urologie și Transplant, Renal respectiv din Croația – Klinička bolnica Dubrava, Zagreb, scrie Tribuna.

Echipa de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, coordonată de dr. Dragoș Chiriță a prelevat ficatul și plămânii, echipa din Cluj coordonată de către dr. Dan Pop a prelevat rinichii donatorului, iar cea din Croația, coordonată de către dr. Robert Blažeković, cordul donatoarei.

De asemenea, a fost recoltată și corneea, de către o echipă de medici din Sibiu.

Actrița Ema Vețean a suferit un accident rutier

Ema Vețean a murit luni în urma unui accident rutier petrecut în 22 octombrie, la Cristian. Atunci, ea a traversat neregulamentar și a fost lovită de un autoturism condus spre Sibiu de către un localnic în vârstă de 65 de ani. Actrița a fost în comă până luni noaptea, când s-a instalat moartea cerebrală.

sursa: antena3

Citeste si: Tragedie in Bihor. O fetita de sapte ani a murit in curtea scolii, strivita de o poarta de fotbal

Citeste si: Acum s-a aflat! O noua drama in familia Macesanu! A murit!

Citeste si: Rugăciunea săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie! Sfântul Arhanghel Mihail te păzește de rele

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate