Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Organele ei vor salva cinci vieti

,

Actrita Ema Vetean a incetat din viata la doar 38 de ani. Teatrul romanesc a pierdut un mare talent, insa Ema salveaza cinci vieti prin donarea de organe.

Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani.

"T eatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean care a încetat din viață luni, 28 octombrie 2019.

Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: Othello?!, Viața cu un idiot și Turandot (regia: Andriy Zholdak), Platonov și Moroi (regia: Alexandru Dabija), Un tramvai numit Popescu (regia: Gavriil Pinte), Faust, Lulu și Metamorfoze(regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului Undeva la Palilula, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen", se arată într-o postare a teatrului sibian.

Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film! Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului! Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne

rugăm pentru ea!”, se arată în mesajul lui Constantin Chiriac, Director general- Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu.

Actrița Ema Vețean a încetat din viață la 38 de ani. Ema ajută cinci oameni

La Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc, luni, o intervenție chirurgicală complexă de prelevare de organe de la un pacientă în vârstă de 38 de ani, aflată în moarte cerebrală. La procesul de prelevare a organelor au participat echipe de medici din București- de la Spitalul Clinic Sfânta Maria, din Cluj-Napoca- de la Institutului Clinic de Urologie și Transplant, Renal respectiv din Croația – Klinička bolnica Dubrava, Zagreb, scrie Tribuna.

Echipa de la Spitalul Clinic Sfânta Maria din București, coordonată de dr. Dragoș Chiriță a prelevat ficatul și plămânii, echipa din Cluj coordonată de către dr. Dan Pop a prelevat rinichii donatorului, iar cea din Croația, coordonată de către dr. Robert Blažeković, cordul donatoarei.

De asemenea, a fost recoltată și corneea, de către o echipă de medici din Sibiu.

Actrița Ema Vețean a suferit un accident rutier

Ema Vețean a murit luni în urma unui accident rutier petrecut în 22 octombrie, la Cristian. Atunci, ea a traversat neregulamentar și a fost lovită de un autoturism condus spre Sibiu de către un localnic în vârstă de 65 de ani. Actrița a fost în comă până luni noaptea, când s-a instalat moartea cerebrală.

sursa: antena3

Citeste si: Tragedie in Bihor. O fetita de sapte ani a murit in curtea scolii, strivita de o poarta de fotbal

Citeste si: Acum s-a aflat! O noua drama in familia Macesanu! A murit!

Citeste si: Rugăciunea săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie! Sfântul Arhanghel Mihail te păzește de rele

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Horoscop 29 octombrie. Zodia care se cearta azi cu toata lumea

La Guvern se pregătește o măsură crucială: toate cifrele din noua Lege a bugetului de stat

Horoscop 29 octombrie. Zodia care se cearta azi cu toata lumea

Gheorghe Dinca plange acum in puscarie. Adevarul dezvaluit de avocatul criminalului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies