Acte necesare cazier. Cum obtine o persoana fizica certificatul de cazier judiciar

,

Acte necesare cazier. Politia romana va informeaza cum se obtine certificatul de cazier judiciar de catre o persoana fizica.


In articol:

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoana fizică cu capacitate de exercițiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani), poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, respectiv în municipiul București, Secțiile de Poliție 1-26, Compartimentul de Relații cu Publicul, însoţită de:

Acte necesare cazier

-cererea tip completată;
-actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă), aflat în termen de valabilitate.

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită pentru un minor de până la 14 ani, acesta se poate obține de către părinte/tutore, sau de către un împuternicit al acestora.

Acte necesare cazier

-cererea tip completată;
-actul de identitate al părintelui/tutorelui, în copie și original;
-certificatul de naștere al minorului, în copie și original.

Citeste si: Se dau bani de la stat: pana la 1.000 de lei lunar pentru fiecare! Cum se intra in posesia banilor

Citeste si: Se dau cate 460 de lei de la stat pentru parinti incepand cu aceasta luna! Cum se intra in posesia banilor

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită prin împuternicit:

Acte necesare cazier

-cererea tip completată;
-actul de identitate împuternicit (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate);
-copie act identitate titular certificat;
-procura autentificată, în original și copie. Procurile întocmite în Republica Moldova sau de ambasadele Republicii Moldova, în limba română, sunt acceptate ca valabile fără vreo altă supralegalizare.

Conţinutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul şi durata mandatului.

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar se solicită pentru depunere la dosarul de graţiere individuală, poate fi solicitat de către persoana condamnată, copiii, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteea, soţul persoanei condamnate, ascendenţii, fraţii ori surorile celui condamnat sau ai soţului acestuia, care trebuie să-și demonstreze calitatea.

În situaţia în care certificatul de cazier judiciar este necesar pentru Registrul Operatorilor Intracomunitari în document se înscriu pe lângă sancţiunile penale din hotărârile judecătoreşti rămase definitive și date notate în mod provizoriu privind persoanele fizice sau juridice faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale.

citeste mai mult pe politiaromana.ro

Citeste si: Acte necesare schimbare buletin 2019

Citeste si: Pensia anticipată: Actele necesare prevăzute în noua lege

Citeste si: Acte pentru Prima Casa 2019- care sunt conditiile de creditare

 

Citește-ne pe
Citește și:

Dieta diabet. Ce trebuie sa stii despre nutritie daca ai diabet

Medicii și profesorii care nu se vaccinează ar putea fi penalizați. Anunțul lui Florin Cîțu

BOMBA BOMBELOR! Iubitul super celebru al Kirei, fiica lui Gică Hagi. Fac un cuplu de senzație

Horoscop 30 octombrie 2019. Zodia care isi neglijaza partenerul in favoarea muncii

Curs valutar 29 octombrie. La cat a ajuns astazi un euro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies