A stat trei luni in spital si a suferit 17 operatii dupa ce a fost muscat de un paianjen

A stat trei luni in spital dupa ce a fost muscat de un paianjen

Cand caporalul Sammy O'Gorman a aflat ca va fi trimis in Irak, primul lucru de care s-a temut au fost bombele artizanale plantate de-a lungul drumurilor, insa nu s-a gandit in niciun moment ca pericolul ar putea veni de unde se asteapta mai putin.

Tanarul de 28 de ani a stat trei luni in spital si a suferit 17 operatii dupa ce a fost muscat de un paianjen gigant.

 

"Cand am fost trimis in Irak, cel mai mult m-am temut de dispozitivele explozive improvizate. Daca aveai nesansa sa calci pe unul dintre ele, puteai sa-ti pierzi o mana, un picior sau chiar viata. Pur si simplu nu aveam timp sa ma tem de paianjeni. Nu l-am vazut si nici nu l-am simtit cand m-a muscat", spune tanarul militar.

 

Sammy O'Gorman a vizitat un doctor la doua saptamani dupa intamplare, cand zona in care a fost muscat se inflamase puternic. Nici el nici doctorul nu stiau din ce cauza.

 

Paianjenul camila, care poate atinge dimensiunea de 20 de centimetri si poate atinge viteze de pana la 10 metri pe secunda nu este veninos, dar poate fi purtator de bacterii letale provenite din carnea pe care o consuma.

 

Nestiind de pericolul in care se afla, caporalul si-a luat un concediu inainte de a se intoarce la baza sa din Fallingbostel, Germania. Cand a revenit, sangele sau deja se infectase si starea sa era grava. 

 

"Initial doctorii au crezut ca am cancer. Infectia avea deja o luna si ameninta sa-mi afecteze inima. Mi-au eliminat niste muschi infectati din picior, in total am trecut prin 17 operatii. Doctorii mi-au spus ulterior ca sunt norocos ca sunt in viata si ca piciorul nu a fost amputat", spune Sammy O'Gorman.

 

Tanarului i-au trebuit trei ani pentru a ajunge la 70% din forma pe care o avea inainte de eveniment. Acum el organizeaza cursuri in care le explica soldatilor ce urmeaza sa fie trimisi in Irak cum sa se fereasca de paianjeni si scorpioni.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate