A renunțat la slujbă pentru a juca video games în direct, iar acum câștiga 3.000 de lire pe lună

Nu mulți dintre noi putem spune că iubim ceea ce facem la locul de muncă, ba chiar sunt considerate excepții persoanele care ajung să își câștige existența făcând ceea ce le place.

Este și cazul unei tinere din orășelul Solihull (Marea Britanie), care, potrivit unui articol publicat de The Sun, a renunțat la slujbă, pentru a face streaming live pe Twitch, în timp ce joacă video games. Noua sa activitate, pe lângă faptul că îi permite să practice zilnic jocurile de care este pasionată, îi aduce și un venit lunar de 3.000 de lire sterline, ceea ce este rezonabil chiar și într-o țară precum Anglia.

Amy Bayliss, fostă angajată a unei săli de bingo din Solihull, West Midlands, este încântată de faptul că are un număr mare de urmăritori în prezent, în ciuda faptului că ceea ce face ea nu are nici un fel de conotație sexuală.

,,De regulă, oamenii presupun că, atunci când o femeie se află în fața unei camere web live, trebuie să facă ceva cu tentă sexuală pentru a avea urmăritori, dar Twitch nu este Tinder. Noi (femeile) nu ne conectăm online pentru a fi hărțuite și, chiar dacă există femei care caută atenție din punct de vedere sexual, nu ar trebui să conteze. Pot spune că mulți dintre jucătorii de sex masculin au început să se plângă de faptul că în ultima vreme femeile le ,,fură’’ din abonați, dar … cui îi pasă?! Femeile ar trebuie să poată face orice doresc, atâta timp cât respectivul lucru nu dăunează nimănui. Nimic din ceea ce fac nu are conotații sexuale. Pur și simplu stau în tricoul meu, joc jocuri video și vorbesc cu urmăritorii mei.’’

Amy spune că majoritatea urmăritorilor săi sunt bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, cărora le place să interacționeze cu ea, în timp ce joacă, însă o parte dintre ei depășesc limita politeții, așa că este nevoită să le blocheze accesul.

Câștigând foarte puțin ca operator la sala de bingo la care lucra, Amy a început să joace jocuri video live pe Twitch în luna octombrie 2017, folosind porecla Bamyleaf, așa cum obișnuiau să o numească în trecut colegii de școală.
Mare amatoare de jocuri încă de la frageda vârstă de 5 ani, Amy povestește că începutul a fost destul de greu, deoarece inițial își îndreptase atenția către jocul de poker online, joc de care, împreună cu prietenul ei Michael, era destul de pasionată, însă apoi a realizat că poate transmite pe Twitch mult mai mult decât jocuri cu cărți. Din păcate însă, în prima luna a anului 2017, Xbox-ul lui Amy a fost furat, așa că a trebuit să investească 1.000 de lire într-un computer dedicat jocurilor video.

După o perioadă de transmisiuni ocazionale (neplătite), Amy și-a luat inima-n dinți și a decis să renunțe la slujba sa, mutându-se împreună cu Michael și începând să joace și să transmită full - time. Dacă în prima luna abia a adunat 35 de lire, în prezent Amy a ajuns să își câștige existența, jucând 5-6 ore pe zi jocuri precum Warframe sau Borderlands 2, cu o medie de 700-1.000 de urmăritori conectați la stream-ul sau. Cele aproximativ 3.000 de lire, care le câștiga lunar, vin din abonamente și donații.

În România, numărul gamerilor online este foarte mare, indiferent că vorbim despre jocuri precum Defense of the Ancients, Warcraft, Counter Strike sau cele pe bani reali - poker, bingo, ruletă, blackjack - prezente în cazinouri online din România, astfel că este destul de probabil să existe și în țara noastră jucători de genul lui Amy, care să reușească să își câștige existența transformând pasiunea pentru jocuri într-un adevărat job, pe cât de modern, pe atât de palpitant.

Referitor la modul în care părinții lui Amy privesc noua sa ocupație, trebuie să spunem că, atât tatăl sau, inginer în domeniul computerelor, cât și mama sa, chelneriță, o susțin din plin pe fiica lor, încercând să îi ofere tot ajutorul de care aceasta are nevoie.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate