A murit Leluţ Vasilescu, fostul toboşar şi membru fondator al trupei Compact

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 29 iun 2022, 19:47

A murit Leluț Vasilescu, membru fondator al trupei Compact.

Sursa: Facebook Dorin Lojigan

Doliu pe scena artistică din România. A murit Leluț Vasilescu, baterist și membru fondator al formației Compact.

Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact şi membru fondator, s-a stins din viață pe joi, 23 iunie. Artistul era grav bolnav și se lupta de ani buni cu o boală gravă.

Citeste si: Doliu nemărginit în familia Tamarei Buciuceanu! A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu, sora mai mică a actriței

A murit Leluţ Vasilescu, fostul toboşar şi membru fondator al trupei Compact

Anunțul despre decesul muzicianului a fost făcut de primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, care a transmis un mesaj în mediul online.

"Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare! Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu! Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!"
, a scris pe Facebook  Dorin Lojigan.

Citeste si: Doliu în lumea teatrului și filmului românesc. A murit Valentin Uritescu. Actorul împlinise 81 de ani la începutul lunii

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Și actrița Nuami Dinescu a transmis un mesaj după dispariția lui Leluț Vasilescu:  ”Off, fir-ar-sa fie, iar deschid telefonul și prima veste care îmi cade sub ochi e de la Ionuț “o murit Lelut”! 😭 Știu ca toți plecam, dar mai încet, Doamne, că pleaca mult prea mulți și prea repede… Dumnezeu să te primească, draga Lelut, cu zâmbetul pe buze, cum erai tu; noi, cei care rămânem fără voi, o să ne imaginam că vă adunați toți și o sa cântați și o sa va veseliti ca odinioară…”.

La rândul său, prietenul și colegul său, muzicianul Adrian Ordean a confirmat tragica veste.

”Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani in aceeasi camera, am cantat mii de spectacole impreuna...acum simt un gol in suflet, dar sunt linistit ca a plecat intr-o lume mai buna. Dragul meu prieten LELUT VASILESCU, drum bun!”- a scris Ordean pe Facebook. 

A murit Leluţ Vasilescu, fostul toboşar şi membru fondator al trupei Compact

Citeste si: O mare pierdere în lumea teatrului românesc! Alexandru Lulescu a murit la 90 de ani. Rămas bun, maestre!

În urmă cu câțiva ani, Leluț Vasilescu a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, moment în care a fost dus de urgență la spital. 

Trupa Compact este una dintre cele mai cunoscute formații de rock din România, care a luat ființă în 1977. De asemenea, este trupa care a lansat cele mai multe hituri, refrenele lor fiind pe buzele tuturor românilor.

 


Singuri pe marginea prăpastiei otrăvite! Localnicii satului blestemat din Munții Apuseni au fost obligați să își lase în urmă casele și să se mute tot mai sus! Iată povestea tulburătoare a soților Dumitraș!

Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în Munții Apuseni, în locul în care odată se afla satul Geamăna, care a fost înghit de apa otrăvită, provenită de la cariera de cupru.

Cookies