A fost cutremur! Romania s-a cutremurat noaptea trecuta. Ce magnitudine s-a inregistrat

Author: L.S.
Actualizat: 12 dec 2019, 08:48

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în noaptea de miercuri spre joi au avut loc două cutremure

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în noaptea de miercuri spre joi au avut loc două cutremure, unul în Buzău și unul în Călărași.

Cele două cutremure din județele Buzău și Călărași au auvut magnitudinea de 3,6, respectiv 2,1.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc în Călărași la ora 2:35. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 9 km, la 48 km de București, 60 km de Ruse, 98 km de Ploiești și 150 km de Varna, potrivit capital.ro

Aceeași sursă menționată anterior, a declarat că cel de-al doilea cutremur a fost în Buzău la ora 4:11. Adâncimea a fost de 119 km și s-a produs în apropiere de Brașov, Ploiești, Bacău, București, Brăila și Galați.

Statistic, cutremure cu magnitudinea de 6 grade apar în Vrancea la aproximativ 10 ani, în timp ce seisme de 7 grade la fiecare 33 ani, iar cele cu magnitudinea de peste 7,5 grade la fiecare 80 de ani.

Ultimul seism de peste 7 grade (7.1 grade pe scara Richter) a fost pe 30 August 1986, în urmă cu 33 de ani.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

sursa: capital.ro

”Unul dintre ei mi-ar plăcea să fie și de o naționalitate diferită” Nicoleta Nucă, primele declarații după ce a anunțat că vrea să adopte copii

Citeste si: Cutremur puternic în miezul nopții în România! Ce magnitudine a avut

Citeste si: Cutremur puternic in Romania, in urma cu putin timp! Seismul a avut epicentrul intr-o zona neobisnuita! Iata ce magnitudine ingrijoratoare a avut!

Citeste si: Cutremur intr-o zona neobisnuita din Romania! Iata unde a fost localizat epicentrul seismului si ce magnitudine a avut!

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies