A fost cutremur! Romania s-a cutremurat noaptea trecuta. Ce magnitudine s-a inregistrat

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în noaptea de miercuri spre joi au avut loc două cutremure


In articol:

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în noaptea de miercuri spre joi au avut loc două cutremure, unul în Buzău și unul în Călărași.

Cele două cutremure din județele Buzău și Călărași au auvut magnitudinea de 3,6, respectiv 2,1.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc în Călărași la ora 2:35. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 9 km, la 48 km de București, 60 km de Ruse, 98 km de Ploiești și 150 km de Varna, potrivit capital.ro

Aceeași sursă menționată anterior, a declarat că cel de-al doilea cutremur a fost în Buzău la ora 4:11. Adâncimea a fost de 119 km și s-a produs în apropiere de Brașov, Ploiești, Bacău, București, Brăila și Galați.

Statistic, cutremure cu magnitudinea de 6 grade apar în Vrancea la aproximativ 10 ani, în timp ce seisme de 7 grade la fiecare 33 ani, iar cele cu magnitudinea de peste 7,5 grade la fiecare 80 de ani. Ultimul seism de peste 7 grade (7.1 grade pe scara Richter) a fost pe 30 August 1986, în urmă cu 33 de ani.

sursa: capital.ro

Citeste si: Cutremur puternic în miezul nopții în România! Ce magnitudine a avut

Citeste si: Cutremur puternic in Romania, in urma cu putin timp! Seismul a avut epicentrul intr-o zona neobisnuita! Iata ce magnitudine ingrijoratoare a avut!

Citeste si: Cutremur intr-o zona neobisnuita din Romania! Iata unde a fost localizat epicentrul seismului si ce magnitudine a avut!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate