9 februarie, ziua internațională a Pizzei. Ingredientul secret care te ajută să obții un blat pufos la tine acasă

Author: Amalia Georgescu

Pe 9 februarie, Pizza este sărbătorită la nivel mondial, fiind ziua internațională a acestui fel de mâncare

Sursa: unsplash

Pizza se numără printre cele mai iubite feluri de mâncare din lume, însă puțini sunt cei care știu că pe 9 februarie este ziua internațională a Pizzei. Iată ce trebuie să știi pentru a prepara la tine acasă un plat pufos și delicios.

Pizza

este sărbătorită la nivel mondial pe data de 9 februarie, aceasta fiind ziua dedicată celebrului fel de mâncare. Deși italienii sunt cei care îl consumă cel mai des, pizza a devenit celebră în toată lumea și aproape că nu există persoană care să nu fi gustat măcar o dată îndrăgitul preparat. Ce ingredient secret ar trebui adăugat în blat pentru ca acesta să iasă pufos?

9 februarie, ziua internațională a Pizzei. Cum a apărut acest fel de mâncare? 

Iubitorii de pizza au un motiv în plus să o consume pe 9 februarie, având în vedere că aceasta este ziua din an dedicată cunoscutului fel de mâncare. 

Deși se crede că pizza are orginea în Napoli, Italia, nu este cunoscut cu exactitate locul unde a apărut pentru prima oară pizza. Există indicii potrivit cărora era consumată atât în Italia, cât și în Grecia, Egipt sau Babilon. 

Pizza este, de fapt, o pâine plată, rotundă, la care se adaugă diferite topping-uri, după preferințe. Termenul provine din latinescul pissa, care a apărut în secoul IX și care înseamnă pâine plată în traducere. Pizza este preparată în cuptorul încins, iar italienii sunt renumiți pentru diferitele tipuri de pizza pe care le oferă clienților.

Se spune că termenul de pizza ar fi fost folosit pentru prima

oară în 997, într-un oraș de lângă Napoli. Deși acum este consumată în mai toate restaurantele de lux, în trecut, acest fel de mâncare era destinat săracilor, având în vedere că se prepara ușor, necesita foarte puține ingrediente și, automat, un cost redus. 

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Citeste si: 3 idei îndrăznețe de pizza pentru toată familia

Ingredientul secret pentru un blat de pizza pufos

Chiar dacă blatul de pizza este, în general, subțire și crocant, nu sunt deloc puțini cei care preferă un blat pufos. Acesta poate fi obținut acasă, iar secretul constă în adăugarea unui ingredient banal. Este vorba despre griș. Pe lângă ingredientele deja cunoscute, cei care vor un blat pufos de pizza trebuie să adauge griș în compoziție.

Ingediente blat pufos de pizza:

  • 800 g făină
  • 14 g drojdie
  • 650 ml apă caldă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 200 g griș
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de zahăr

Mod de preparare blat pufos de pizza:

Peste drojdie se adaugă zahărul, puțină făină și o lingură de apă caldă. Se amestecă bine și se lasă de-o parte câteva minute pentru ca drojdia să se activeze. Între timp, într-un bol se amestecă făina, grișul și sarea. Ulterior se adaugă peste amestecul cu drojdie preparat anterior, uleiul de măsline și restul de apă. Se frământă totul bine până când aluatul se poate desprinde de blatul de lucru și nu mai este lipicios. Se presară făină peste aluat, se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit pentru o oră, într-un loc cald. 

Reacția lui Cătălin Botezatu după ce Teo Trandafir a spus că l-ar lua de soț:

Blatul obținut va fi unul pufos, iar pentru o pizza delicioasă pot fi folosite diferite topping-uri. 

Citeste si: Cât zahăr trebuie să pui, de fapt, în umplutura din plăcinta de mere

 

Taguri: