8 motive pentru care sfarsitul lumii ar putea fi in 2012

8 motive pentru care sfarsitul lumii ar putea fi in 2012

Odata cu inceputul anului 2012 au reaparut speculatiile conform carora sfarsitul lumii ar putea fi anul acesta. Nu exista zi in care sa nu apara macar o stire sau un articol legat de acest subiect. Din pacate multe persoane intra in panica si nu ar trebui sa mire daca o sa aflam ca sunt oameni care se pregatesc pentru acest eveniment.

Orice s-ar spune nu se stie nimic sigur, dar mai jos va prezentam o serie de motive din cauza carora in 2012 s-ar putea termina lumea.

1. Boli
Gripa aviara si gripa porcina ne-au dat foarte multa bataie de cap in ultimii ani, dar o adevarata molima ar putea fi eliberata in lume oricand. Oamenii de stii au reconstruit ADN-ul microbului care a stat la baza ciumei bubonice, cu speranta de a intelege de ce a fost atat de puternica.

2. Calendarul Mayas
Anticul calendar Mayas spune ca pe 12 decembrie 2012 lumea se va sfarsi si nimeni nu va putea impiedica acest lucru. Ocazie ce va fi marcata de intoarcearea lui Quetzalcoatl, un zeu care va fi asemenea un fel de consolare.

3. Eruptiile solare

In timp ce NASA sustine ca nu exista niciun pericol real in acest an pentru explozii solare, cu toate acestea exista unele persoane care sustin ca o furtuna solara ar putea dezactiva complet satelitii din lume precum si toate electronicele, pe scurt ar putea fi o catastrofa la nivel global.

4. Caderea pietei la nivel mondial
Aproape ne-am revenit de la caderea din 2007, dar asta nu inseamna ca acest lucru nu se va mai intampla inca o data si poate una chiar mai mare.  Pe site-ul London Love Business, Clem Chambers anlist al pietei a prezis recent ca atat piata Statele Unite ale Americii cat si cea a Marii Britaniise vor prabusi in 2012. Va fi aceasta o prabusire definita a pietei care ne arunca inapoi in Evul Mediu?

5. Razboi nuclear
Trebuie sa recunoastem ca America are o multime de dusmani, iar multi dintre acestia detin arme nucleare. Chiar daca persoana care era in stare sa laseze asemenea bombe a murit, adica King Jong II, asta nu inseamna ca cineva mai nebun decat el nu-i va lua locul.

6. Super vulcani
Parcul National Yellowstone este un loc miunat, care are o flora si o fauna fantastica. Cu toate acestea se intampla ca acesta sa fie pozitionat pe cel mai mare vulcan din lume. De-a lungul anilor, acest vulcan este din ce in ce mai activ in ultima perioada, iar in cazul unei eruptii s-ar putea provoca o noua era glaciara.

7. Atacul extraterestirilor
Oamenii de stiinta au descoperit mai multe dovezi  ca exista viata si pe alte planete. Desi pana in momenul de fata nu au fost descoperite decat niste celule, de unde ne putem da seama ca ar putea exista viata. Asa ca in cele din urma ei ne vor vizita si ramane de vazut cat vor fi de prietenosi.

8. Asteroid
Ultima data cand pamantul a fost lovit de un asteroid a distrus dinozaurii. Putem foarte simplu si noi sa avem parte? Oamenii de stiinta rusi au stabilit ca un asteroid gigant, numit Apophis se va ciocni cu pamantul pe 13 aprilie 2036.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate