6 semne ca masina ta are nevoie de o revizie

Durata de viata a unei masini, precum si siguranta deplasarilor, depind in mare masura de modul in care aceasta este intretinuta.

In acest sens, se recomanda efectuarea la timp a reviziilor periodice si prezentarea la un service auto ori de cate ori autovehiculul da semne ca ar avea unele probleme.

Pentru reviziile periodice, cat si pentru reparatiile necesare pe parcursul perioadei de exploatare a autovehiculului, este bine sa ne adresam unor service-uri autorizate. Astfel, avem garantia calitatii lucrarilor si a pieselor inlocuite, spre deosebire de cazul in care apelam la „mesterii” cu ateliere improvizate, ale caror servicii, desi pot fi mai ieftine, nu ofera foarte mare garantie.

Ce presupune efectuarea unei revizii

Revizia periodica a masinii se efectueaza la un interval regulat de timp sau dupa un anumit numar de kilometri, fiind necesara prezentarea la un service autorizat, chiar si in conditiile in care autovehiculul functioneaza impecabil si nu da semne ca ar avea vreo problema.

Procedura presupune, in primul rand, schimbul de ulei si a filtrului aferent, unii dintre proprietari preferand sa faca acest lucru pe cont propriu si considerand ca astfel au rezolvat problema. O revizie presupune insa si inspectarea celorlalte piese si componente care se uzeaza si trebuie inlocuite la un moment dat. 

Este vorba de bujii si cablajul acestora, filtrul de carburant si cel de aer, discurile si placutele de frana, amortizoarele etc, piese care vor fi inlocuite daca va fi cazul. Astfel, sunt evitate probleme ce pot aparea ulterior, care pot crea mari neplaceri, uzura avansata a unor componente cum ar fi cele de la sistemul de franare sau cel de directie, punand in pericol chiar siguranta deplasarilor.

In plus, sunt evitate cheltuieli mult mai mari pe care le presupun eventuale defectiuni majore, care vor aparea cu siguranta, daca autovehiculul va continua sa mearga cu piese uzate.

Principalele probleme care anunta necesitatea unei revizii

Posesorii de masini care merg cu regularitate la service-urile auto pentru efectuarea reviziilor periodice, sunt, in general, scutiti de probleme in perioada dintre aceste verificari, insa exista si numeroase cazuri de soferi care se adreseaza specialistilor doar in momentul in care masina incepe sa dea semne ca are nevoie de o revizie.

Va prezentam in cele ce urmeaza care sunt cele mai importante 6 indicii ca masina are nevoie de o verificare la un service autorizat:

Aprinderea oricarui martor de avertizare in bord este primul semn ca a aparut o problema, care trebuie tratata cu maxima seriozitate.

Daca motorul nu mai porneste „la prima cheie”, e posibil ca puterea bateriei sa fi scazut, fie din cauza perioadei indelungate de utilizare, fie din alte cauze - cum ar fi o defectiune la alternator, care nu mai permite incarcarea corespunzatoare a acesteia, natura problemei trebuind sa fie stabilita de un mecanic specializat.

Oprirea motorului in mers este un alt semnal serios ca masina are nevoie neaparat de o revizie, putand fi vorba de o problema la alimentarea cu carburant, datorata infundarii filtrului, ori de o problema a sistemului electric.

Intarzierea la schimbarea treptei de viteza este o alta problema care apare frecvent atunci cand revizia nu a fost efectuata la timp, de regula aceasta rezolvandu-se prin schimbarea filtrelor si a lichidului de transmisie.

Verificarea nivelului uleiului si a culorii acestuia, cu ajutorul jojei poate oferi un indiciu ca masina are nevoie de revizie, in situatia in care nivelul uleiului este sub cel normal sau daca acesta este foarte inchis la culoare – semn ca este uzat si trebuie inlocuit.

 Vibratiile resimtite in volan chiar si atunci cand masina ruleaza pe un drum plat sunt semn ca anvelopele sunt tocite sau ca presiunea in pneuri este scazuta. De asemenea, vibratiile care apar in momentul franarii indica o problema la discurile de frana, care pot fi tocite sau deformate.

Cum alegem service-ul ideal pentru o revizie

Calitatea serviciilor oferite, a pieselor de schimb utilizate, garantia oferita si, nu in ultimul rand costurile necesare, sunt principalele criterii de care trebuie tinut cont in alegerea unui service autorizat. Oferta de pe piata este extrem de bogata si variata, iar internetul constituie o buna sursa pentru gasirea unui service adecvat. Portalul Revizie Online constituie solutia perfecta pentru cei aflati in cautarea unui service auto de incredere pentru o revizie, dar si pentru alte probleme cu masina. Un astfel de service trebuie sa ofere clientilor un pachet de revizie complet, lasandu-le posibilitatea sa-si aleaga uleiul, filtrele si celelalte piese necesare, in functie de marca si de bugetul de care dispun. 

De asemenea, ideal este ca programarea sa fie facuta in functie de disponibilitatea clientului, acesta avand posibilitatea si sa isi aleaga service-ul cel mai apropiat de casa sau de serviciu. Gama de marci de produse puse la dispozitie trebuie sa fie cat mai variata, clientilor sa le fie pus la dispozitie un istoric al reviziilor, pe care sa-l poata consulta oricand, fiind notificati si cand se apropie termenele de reinnoire a ITP-ului, RCA-ului, sau al taxei de drum.

Revizie Online indeplineste toate aceste cerinte, punand la dispozitia clientilor si alte facilitati, impreuna cu o echipa de mecanici experimentati.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate