4 filme și documentare despre Familia Regală a României

,
 filme documentare Familia Regala a Romaniei

Filme și documentare despre Familia Regală a României

[Sursa foto: Facebook]

Familia Regală a României, Dinastia Română sau Casa Regală a României, este o instituție regală ce desfășoară, în numele României, activități publice de reprezentare a națiunii.


In articol:

În prezent, Familia Regală susține și participă la programe de voluntariat pentru ajutarea refugiaților din Ucraina, prin intermediul Fundației Regale Margareta a României.

Dar pentru a cunoaște mai bine istoria Familiei Regale a României vă recomandăm câteva file și documentare despre aceasta.

Citeste si: Cum arată Lilibet, fetița prințului Harry și a lui Meghan Markle! Micuța a împlinit un an. Cu cine seamănă dintre Ducii de Sussex

 filme documentare Familia Regala a Romaniei

Filmele și documentarele descriu 150 de ani de istorie

[Sursa foto: Facebook]

Filme despre Familia Regala a României

În numele Tatălui

''În numele Tatălui'' este povestea unei femei nobile care a crezut în Ţara sa. ,,Într-un sfert de secol, Margareta, fiica Regelui Mihai, a luptat pentru sănătatea copiilor, împotriva singurătăţii bătrânilor, a încurajat şi a sprijinit cultura şi a învins mentalităţi bolnave de comunism. Şi-a câştigat nobleţea prin luptă, iar astăzi este Principesa României'', descrie filmul realizatorul Bogdan Şerban-Iancu.

Citeste si: Cine va fi următoarea Regină a Marii Britanii. Regina Elisabeta a II-a a făcut anunțul așteptat de toată lumea

Documentare despre Familia Regala a României

Trenul Regal

Trenul Regal este un documentar în care sunt transpuși 150 de ani de istorie, dar cea obișnuită, acest documentar arată partea umoristică și umană a Casei Regale a României. Drumul anual al Trenului Regal este prilej să vedem membrii Casei Regale cum interacționează cu oamenii, bucuria cu care sunt primiți Principesa Margareta și Principele Radu, dar și căutarea neîncetată a mărturiilor materiale și umane ale unei epoci celor 150 de ani de Regalitate.

Dinastia regală a României

Din această dinastie face parte regale Carol I, cel care a și format-o în anul 1866, iar cele mai marcante personalități ale familiei regale române au fost Carol I și regina Elisabeta, regele Ferdinand și Regina Maria, regele Carol al II-lea și regina Elena, dar și regele Mihai și regina Ana. De-a lungul timpului, familia a trecut prin momente dificile, două războaie mondiale, regele Mihai I, care a urcat pe tron la vârsta de 18 ani, fiind forțat să abdice pe 30 decembrie 1947.

 filme documentare Familia Regala a Romaniei

Filme și documentare care vă vor îmbogăți cunoștințele despre România

[Sursa foto: Facebook]

Regele Mihai: Drumul către casă

Documentarul prezintă povestea nespusă a vieții Regelui în exil începând cu expulzarea sa forțată din România în 1948 de către comuniștii impuși de Kremlin și până la înmormântarea lângă strămoșii săi la Mănăstirea Curtea de Argeș în 2017. În acest documentar vor fi incluse și interviuri cu Prințul Philip, Duce de Edinburgh, care prezintă prietenia pe care cei doi au avut-o.

,,Împreună cu filmele anterioare “Războiul Regelui (2016) și “Maria: Inima României” (2018), noul documentar “Regele Mihai: Drumul către casă” aduce în fața publicului o perioadă din istoria României din 1860 până în 2017,” spune John Florescu, Producătorul executiv al celor trei programe.”

Citeste si: Date istorice: La 7 octombrie 1883 s-a inaugurat Castelul Peleș! Ce s-a mai întâmplat în istorie pe 7 octombrie

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Rezultate Finale Titularizare 2022. EDU.RO a publicat notele finale obținute de candidați la concursul de Titularizare 2022

S-a stabilit data la care va încoronat oficial Regele Charles al III-lea

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Prognoza meteo ANM miercuri, 20 iulie 2022: Caniculă în țară! Cu ce ne vom confrunta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies