22 aprilie 2024: Ziua Pământului. Ce semnificație are această zi

Author: Denisa Irimia

Ce semnifica 22 aprilie

Sursa: freepik

Ziua Pământului este un moment de reflecție și acțiune pentru oameni din întreaga lume, marcând în 2024 cea de-a 55-a aniversare a sărbătoririi acestei zile.

Ziua Pământului reprezintă o ocazie să recunoaștem contribuția planetei noastre la bunăstarea noastră și să devenim mai responsabili având în vedere mediului înconjurător. Prin conștientizare și acțiune colectivă, putem proteja și conserva resursele naturale ale Pământului pentru generațiile viitoare.

Ce semnificație are Ziua Pământului

Fiecare an aduce cu el o oportunitate de a celebra planeta noastră, Pământul, la 22 aprilie, marcând atât Ziua Planetei Pământ, cât și Ziua Internațională a Mamei-Pământ.

În 1970, la debutul său, Ziua Pământului a adunat în jur de 20 de milioane de americani, care și-au arătat sprijinul pentru intensificarea protecției asupra planetei noastre. Inițiată de senatorul american Gaylord Nelson, Ziua Pământului a fost sărbătorită inițial exclusiv în Statele Unite ale Americii.

În 1990, Ziua Pământului a evoluat într-un eveniment de amploare globală, datorită eforturilor susținute ale activistului Denis Hayes. Evenimentul a strâns aproximativ 200 de milioane de participanți din 141 de țări și a pus problemele de mediu în centrul atenției la nivel mondial.

Această manifestare a furnizat o imensă împingere eforturilor de reciclare la nivel global și a contribuit la pregătirea terenului pentru Summitul Pământului al Națiunilor Unite din 1992, desfășurat la Rio de Janeiro.

Citește și: Locuri uimitoare din România de vizitat de Paște în 2024! Îți vor tăia răsuflarea

La aniversarea a 30 de ani de la primul eveniment, în anul 2000, Ziua Pământului a transmis un mesaj important liderilor mondiali: cetățenii din întreaga lume doreau acțiuni prompte și hotărâte pentru contracararea încălzirii globale și pentru promovarea energiei curate.

În cronica celebrării zilei dedicate planetei noastre, anul 2000 a marcat o utilizare extinsă a mediilor digitale pentru a facilita milioane de conversații la nivel local în peste 180 de țări. Zece ani mai târziu, Earth Day Network a inaugurat inițiative precum A Billion Acts of Green și The Canopy Project, iar Ziua Pământului din 2010 a implicat 75.000 de parteneri globali din 192 de țări.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citate de Ziua Pământului

Întotdeauna abține-te să arunci gunoi prin locuri nepermise. La mulți ani, Ziua Mondială a Pământului!

Să aveți o Zi a Pământului minunată, prieteni. Astăzi, să facem pași mici, cum ar fi să plantăm copaci sau să economisim apă, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului nostru.

Urări călduroase cu ocazia #ZileiPământului pentru toți. Este timpul să ne păstrăm și să protejăm singurul nostru cămin.

Vă urez o Zi a Pământului minunată! Sper că inima voastră va fi plină de iubire pentru planeta noastră de acasă și că veți încerca să o faceți un loc mai bun.

Protejarea mamei naturi este cea mai mare responsabilitate a noastră.

Haideți să ne îndeplinim această datorie în numele generațiilor viitoare. La mulți ani, Ziua Pământului.

La mulți ani, Ziua Pământului! Sper că toți o să o sărbătoriți din plin.

La mulți ani, Ziua Pământului! În această zi unică, haideți să ne angajăm să îmbrățișăm natura și să protejăm râurile excepționale, munții și pădurile dense ale acestei planete.

Salvează Pământul, iar Pământul te va salva pe tine. La mulți ani, Ziua Pământului 2024.

La fel cum Pământul ne-a oferit mereu confort și căldură, acum este timpul nostru să avem grijă de el. La mulți ani, Ziua Pământului!

Dragă mamă Pământ, mulțumesc că ne-ai protejat mereu și nu ne-ai lăsat să cădem.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!