Cele mai ciudate Zile Internaționale. Sunt sărbătorite pe tot globul

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 25 ian 2024, 04:15

Cele mai ciudate Zile Internaționale

Sursa: freepik

Pe tot globul există sute de sărbători mai puțin cunoscute, însă există foarte multe care sunt de-a dreptul ciudate, cum ar fi „Ziua schimbului de supe” și multe altele.

În fiecare zi, pe tot globul se sărbătoresc diferite zile internaționale ciudate, puțin cunoscute, iar acestea sunt cele mai amuzante și bizare Zile Internaționale ce sunt sărbătorite pe planetă. 

Citește și: Ziua Pământului, 22 aprilie 2023: 5 activități pentru copii. Câteva idei simple și drăguțe pentru a proteja mediul

Cele mai ciudate Zile Internaționale

Când ne vine în minte cuvântul sărbătoare, ne gândim la marile evenimente ce au loc de-a lungului anilor, pe care toată lumea le cunoaște și le celebrează, precum Crăciunul sau Învierea Domnului, însă zilnic, de-a lungul globului, există diferite sărbători ciudate, mai puțin cunoscute. 

Aceste sărbători sunt celebrate în toată lumea, dar sunt doar o mică parte din sărbători în general. Deși acestea sunt populare, există tot atâtea sărbători nu la fel de cunoscute sărbătorite.

Ziua Picnicului este o sărbătoare care se desfășoară în nordul Australiei în prima zi de luni a lunii august a fiecărui an și datează din anul 1800. Aceasta este o zi liberă pentru majoritatea întreprinderilor și școlilor și încurajează cetățenii și vizitatorii să se bucure de un weekend lung.  

Ziua Mării este o zi internațională ce are o însemnătate aparte pentru cei din Bolivia, ce amintește pierderea Departamentului Litoral în Războiul Pacificului cu Chile.

La data de 4 ianuarie, oamenii de pe întreaga planetă celebrează Ziua Națională a Spaghetelor. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Există și Zile Internaționale mai ciudate de atât, mai exact Ziua Fermoarului, ce se sărbătorește pe 29 martie, Ziua Mondială a Spălării Vaselor, amintită pe 18 mai, Ziua Mondială a Țânțarilor, celebrată la 20 august și multe altele. 

Citește și: Pe 8 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Romilor. Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu acest prilej

Ce rol au, de fapt, aceste sărbători

Ziua Fermoarului a venit deoarece un fermoar ne face viața mult mai ușoară. „ Puteți sărbători ziua gândindu-vă la obiecte similare, care sunt simple, dar ne ușurează mult viața .”,

spunea inginerul suedez-american Gideon Sundback. Ziua Țânțarilor este celebrată la data de 20 august, zi în care Sir Ronald Ross a arătat că țânțarii transmit malaria de la persoană la persoană.  Scopul acestei zile este de a trăi într-o lume sănătoasă și fără țânțari. 

La data de 1 decembrie, românii celebrează Ziua României, dar în această zi ce sărbătorește și Ziua Mănâncă un Măr Roșu. Sensul zilei este să sărbătorim unul dintre cele mai sănătoase fructe pe care natura le poate oferi. 

Citește și: 22 martie – Ziua Internațională a Apei. De ce e important să evităm consumul inutil de apă

Sursa: pickvisa.com