Pentru a ajuta șoferii noi să aleagă modelul de mașină care le va permite să circule dintr-o parte în alta în primele luni după obținerea permisului de conducere, vom analiza 2 lucruri esențiale care trebuie luate în considerare pentru a avea parte de o experiență plăcută la volan, iar condusul mașinii să fie productiv și să se realizeze în cel mai bun mod posibil.
Deoarece, în majoritatea cazurilor, șoferii noi sunt tineri și, prin urmare, au buget limitat, factorul bani va fi foarte prezent atunci când trebuie ales un vehicul.
- Diesel, benzină, hibrid sau electric?
- Vehicul nou sau second-hand?
Diesel, benzină, hibrid sau electric?
Alegerea combustibilului care va porni vehiculul este la fel de importantă pe cât este relativă.
Dacă trebuie parcurși suficienți kilometri și mașina va fi folosită mult, cea mai bună opțiune este un diesel. Renunțăm la cele electrice, pentru autonomia limitată; cele pe benzină, datorită consumului mai mare pe distanțe lungi; și hibride, deoarece pe șosea, în timpul călătoriilor lungi, vor avea un consum mare.
Dimpotrivă, modelul hibrid ar fi o opțiune excelentă, datorită consumului redus, pentru o utilizare în oraș, deși prețul său de piață va fi mai mare decât cel al unui diesel.
Motoarelor pe benzină, performante și silecțioase, sunt bune pentru șoferii începători, dar nu sunt ideale.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
O mașină electrică este compatibilă doar cu călătoriile de la domiciliu la muncă, de la munca la domiciliu. Și asta dacă casa nu este prea departe de locul de muncă. Se știe că autonomia este dezavantajul uriaș al mașinilor cu emisii zero, deși se îmbunătățește: există în prezent mașini electrice cu autonomie între 200 și 400 de kilometri. Veți gândi: mult mai mult decât suficient pentru naveta de zi de zi. Vor fi oameni care vor rezista trei zile fără reîncărcare. Aceasta va depinde de utilizare și de șofer, dar trebuie reținut faptul că tinerii cu carnet luat recent circulă mult, iar la noi în țară nu există multe stații de încărcare.
Vehicul nou sau second-hand?
Desigur, acest lucru va depinde de bugetul șoferilor. Tuturor ne place să ieșim în evidență. Acum, piața actuală a mașinilor rulate este foarte bună. Puteți cumpăra o mașină second-hand cu foarte puțini kilometri- și chiar cu zero kilometri- cu o diferență mare față de prețul oficial.
Având în vedere că ceea ce își doresc șoferii începători este să învețe sau să-și îmbunățească tehnica de conducere, este indicat să își aleagă o mașină second-hand. În timp ce învață, pot zgâria mașina, o pot lovi... doare puțin mai puțin dacă prețul de achiziție este mai mic.
Pe de altă parte, au șansa de a intra în posesia unei mașini de foarte bună calitate, la un preț avantajos. Pe lângă aceste două lucruri, tinerii ar trebui să țină cont de prețul de achiziție și întreținere, estetică, dotările în ceea ce privește siguranța, ergonomia controalelor, tipul de tracțiune, transmisie( manuală sau automată).
De asemenea, trebuie să rețină că, pentru a achiziționa o mașină second hand, Auto Rulate București este soluția ideală. În parcul auto online al acestei companii vor găsi o gamă variată de mașini rulate dintre care pot alege. Așadar, dacă faceți parte dintre șoferii începători vizitați acest parc auto și alegeți-vă mașina potrivită.