15.000 de lei în plus pentru acești români! Ministrul Gabriela Firea a făcut anunțul: "Aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite"

Author: Marina Ionescu

15.000 de lei în plus pentru acești români! Ministrul Gabriela Firea a făcut anunțul

Sursa: Facebook Shutterstock / Gabriela Firea

Vești bune pentru românii care vor să devină părinți, dar au probleme cu infertilitatea. Gabriela Firea a făcut anunțul.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat că programul prin care sunt sprijinite financiar cuplurile infertile va fi modificat. Perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului a crescut. Iată care este aceasta!

Citește și: Voucherul de 2.000 de lei va fi majorat cu 50%. Anunțul făcut de Marcel Boloș

15.000 de lei în plus pentru acești români! Ministrul Gabriela Firea a făcut anunțul

Ministrul Gabriela Firea  a anunțat pe pagina sa de Facebook că, pentru a-i ajuta și mai mult pe tinerii care își doresc copii, se vor face modificări în regulamentul programului național social pentru creșterea natalității.

Așadar, se va modifica perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului. Aceasta a crescut de la 5 la 15 zile şi va fi lansată o platformă digitală pentru depunerea dosarelor.

Gabriela Firea a transmis că cei care vor să beneficieze de ajutor trebuie să știe că modificările vizează doar dosarele depuse după publicarea noului regulament, iar pentru dosarele deja depuse se folosește regulamentul acum în vigoare.

Citește și: Vouchere pentru mama 2023: S-au făcut plățile pentru programul „Sprijin pentru nou-născuți”

"Schimbări în urma analizării a peste 7.600

de dosare:

– lansăm o platformă digitală pentru depunerea dosarelor, în paralel cu transmiterea pe email-ul cunoscut deja. Va fi interzisă, însă, transmiterea dublată a dosarelor.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

– majorăm de la 5 la 15 zile perioada în care pot fi trimise completări ale dosarului, dacă se constată documente lipsă sau completate greșit.

– unitate medicală poate fi schimbată doar până când solicitantul este declarat eligibil

– farmaciile sau clinicile care solicită taxe în plus beneficiarilor vor fi excluse din program.

– reînscrierea în program se poate face numai după finalizarea fără succes a unei proceduri de fertilizare in vitro, în baza unor documente medicale.", a transmis Gabriela Firea.

Citește și: Guvernul acordă vouchere în valoare de 15.000 de lei. Familiile care vor beneficia de acest ajutor

De asemenea, Gabriela Firea a precizat că prin programul național pentru creșterea natalității sprijinim, cuplurile infertile vor beneficia de 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an. 

„Proiectul noului regulament se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Familiei pentru următoarele 10 zile.

REPET, aceste modificări se aplică doar pentru dosarele depuse după publicarea în Monitorul Oficial a noilor reguli. În curând, vom completa hotărârea de Guvern prin care a fost aprobat programul pentru a le permite şi doamnelor sau domnilor, cetățeni români, care au parteneri de altă naționalitate dar locuiesc în România să beneficieze de sprijin. Am primit până acum peste 16.000 de mesaje, însă nu toate au fost dosare propriu-zise sau documente dublate. Suntem la zi cu înregistrarea şi avem circa 8.000 de dosare, iar peste 7.600 dintre ele au fost deja analizate. De asemenea, 4.200 de contracte au fost transmise către beneficiari pentru semnare şi aproape 3.000 de vouchere au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari. Prin Programul național pentru creșterea natalității sprijinim cuplurile infertile cu 15.000 de lei pentru fiecare procedură de fertilizare in vitro, până la maximum trei pe an. Mă bucur că aceste vouchere sunt din ce în ce mai folosite în farmacii şi clinici. Avem deja câteva zeci de doamne care au sarcini în evoluție şi abia aștept să dau tuturor vești despre bebelușii, când vor veni pe lume”, scrie Firea  pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

Taguri:

Virginia și-a dorit să poarte o discuție decentă cu Robi! Tânăra i-a mărturisit fostului ei partener că a trecut deja peste cuvintele dure pe care el i le-a adresat în ultima vreme! Iată cum a reacționat concurentul!