Ea e fetita care nu se SPALA! O boala rara o face alergica la sapun si sampon

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 10 oct 2020, 11:10

O fetita in varsta de 7 ani din Marea Britanie este alergica la o substanta care se foloseste la prepararea samponului, sapunurilor sau a tipurilor de detergenti, produse de curatare in general.

Niamh McGroarty, o fetita in varsta de 7 ani sufera de o forma rara de alergie la Methylisothiazolinone, prescurtat MI, o substanta folosita la preparea produselor de curatare, cum ar fi sampon, sapun, detergent, etc, dar si a vopselurilor sau alte produse chimice.

Parintii au descoperit acest diagnostic crunt pe cand fetita era doar un bebelus. Au observat ca de fiecare data dupa ce o stergeau cu servetele pentru bebelusi, fiica lor se inrosea foarte tare si facea basici in zonele in care fusese stearsa.



Analizele amanuntite au confirmat ca este alergica la MI. Niamh se spala doar cu produse care nu contin aceasta substanta. Parintii au grija ca prosoapele, hainele, lenjeria, asternuturile, tot ce vine in contact cu ea sa nu fi fost curatat sau spalat cu produse obisnuite care contin substanta la care fiica lor e alergica.

" E un cosmar pentru ca acest conservant e ieftin si gaseste in aproape orice produs.
Nu exista tratament pentru alergia ei, tot ce putem face este sa ne asiguram ca absolut orice lucru care vine in contact cu ea nu contine aceasta substanta
", a declarat mama fetitei pentru Daily Mail.

Parintii sunt, insa, usurati ca stiu ce ar putea pune in pericol viata fiicei lor. Micuta stie sa pronunte numele substantei la care este alergica si avertizeaza pe toata lumea despre acest lucru pentru a sti ce sa faca daca i se face rau.



Alergia se manifesta prin iritatii pe piele, basici, eczeme. In mod uimitor, Niamh McGroarty nu mai poate manca cateva zile dupa ce a venit in contact cu substanta care ii face rau.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 

 

 

Taguri: