Doctorii avertizeaza! Uite ce trebuie sa faci cu hainele noi, inainte sa le porti prima data. O poti face si tu acasa!

Author: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 sep 2020, 16:35

Un dermatolog de la Universitatea Columbia din New York avertizeaza ca substantele chimice cu care sunt tratate hainele noi pot fi toxice.

Hainele noi trebuie spalate inainte de a fi purtate, avertizeaza profesorul Donald Belsito, de la Centrul de Medicina al Universitatii Columbia, din New York. Chimicalele folosite pentru ca textilele sa nu se sifoneze pe manechinele din magzine  pot provoca iritatii, mancarimi si alte reactii adverse.

Hainele trebuie spalate cel putin o data, imediat ce ati ajuns acasa. De asemenea fibrele textile pot adaposti bacterii daunatoare, transmise de la persoanele care le-au incercat inaintea voastra.


Un studiu realizat in Noua Zeelanda a descoperit ca hainele fabicate in China au de 900 de ori mai multe substante chimice in compozitie decat limitele impuse de standardele de sanatate.

Rasina formaldehidica este printre pricipalele produse chimice folosite in industria textila. Gazul este folosit pentru a reduce cutele dar poate provoca iritatii, reactii alergice si, sustin unii cercetatori, poate creste riscul aparitiei cancerului.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Belsito recomanda ca toate hainele noi sa fie spalate cel putin o data si clatite de

doua ori, indiferent de materialul din care sunt fabricate.