Ziarul „Libertatea de Pipera” ajunge in mainile bucurestenilor. Continua dezbaterea privind solutiile la problemele celui mai aglomerat cartier

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 04 apr 2018, 20:21

Libertatea si Ringier Romania publica ziarul „Libertatea de Pipera”.

Editia speciala a fost distribuita gratuit la metrou pe 3 aprilie 2018 si face parte din campania #salvatipipera, ajunsa in a treia saptamana de derulare.

Editia speciala a cotidianului a fost tiparita in 10.000 de exemplare, oferite gratuit oamenilor aflati in tranzit la statiile de metrou Pipera si Aurel Vlaicu, in timpul orelor de varf. Ziarul are 8 pagini si sintetizeaza principalele probleme si solutii identificate prin materialele jurnalistice publicate in cadrul campaniei #salvatipipera.

Prin aceasta extensie, campania isi mareste aria de acoperire, impletind online-ul cu print-ul pentru a comunica eficient cu publicul sau tinta, oamenii care traiesc si muncesc in Pipera Sud.

Prezenta digitala a campaniei a fost si ea extinsa. Pentru a oferi cititorilor o experienta complexa, Libertatea a realizat o harta interactiva ce permite explorarea reportajelor intr-o forma directa. Astfel, navigand pe harta printre principalele puncte de referinta, cititorii descopera povestile pe care cartierul Pipera Sud le are de spus si au o vedere de ansamblu completa a situatiei actuale.

In ceea ce priveste reactiile autoritatilor, acestea s-au aratat deschise sa identifice si implementeze solutii, subliniind in acelasi timp ca este necesar ca dezbaterea sa implice cat mai multi cetateni, care sa vorbeasca despre dificultatile prin care trec zi de zi lucrand in Pipera Sud si ce nevoi au.

30 de cladiri de birouri, 65.000 de oameni si tot atatea masini, o infrastuctura deficitara si doar 70 de locuri de parcare.

Acestea sunt doar cateva dintre datele rezultate in urma reportajelor si interviurilor realizate de jurnalistii Libertatea. În cele trei saptamani ale campaniei #salvatipipera, reporterii Libertatea au realizat peste 30 de materiale jurnalistice prin care au identificat atat o parte dintre problemele sistemice, cat si solutiile propuse de specialisti. În plus, prin video- si fotoreportaje, reporterii au spus povestile oamenilor care muncesc si traiesc in cartier.

Cititorii au fost alaturi de un corporatist in drumul sau anevoios pana la biroul din Pipera.

Au descoperit ca alternativa la decongestionarea traficului ar putea fi ruta feroviara ce traverseaza zona, dar pentru care nu sunt prevazute inca statii si un plan de functionare din cauza lipsei investitiilor si a initiativei. Au facut cunostinta cu mama Lili, unul dintre cei mai vechi locuitori ai cartierului si bucatareasa la cea mai veche cantina din cartier. Au aflat saga complicata a exproprierii pe bani grei a unor terenuri ce ar putea ajuta la descarcarea traficului in zona.

La toate acestea se adauga si discutiile purtate la interviurile Libertatea LIVE, prin care s-au identificat numeroase cauze, dar si solutii eficiente pentru imbunatatirea conditiilor de trai. Printre invitatii aflati in studioul Libertatea s-au numarat Gheorghe Patrascu, fostul arhitect-sef al Capitalei, Vera Marin, presedintele Asociatiei pentru Tranzitie Urbana din Romania, Ionut Ciurea, directorul executiv al Asociatiei Pro Infrastructura,  Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, si Ciprian Ciucu, consilier general.

Mesajul campaniei a fost preluat de televiziuni, posturi de radio si publicatii precum TVR 1, TVR 2, Radio Guerrillla, Radio TANĂNANA, Rock FM, National FM, Radio Zu, Paginademedia.ro si IQads. Campania #salvatipipera se bucura si de sprijinul unor importanti parteneri din societatea civila: Asociatia „ProInfrastructura”, Asociatia „Metrou Usor”, Asociatia „Construim Romania”, Asociatia Peisagistilor din Romania, Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Waze Romania.

Campania #salvatipipera nu se opreste aici. Reporterii vor continua sa investigheze si sa publice stiri, reportaje, interviuri si investigatii care sa ilustreze situatia actuala ingrijoratoare in care se gaseste cel mai mare cartier de afaceri din Romania.

Initiativa este deschisa  si publicului, invitat sa contribuie cu propriile marturii. Imaginile, videoclipurile si povestile sunt asteptate la numarul de WhatsApp +40 0729 729 000 si la adresa de e-mail salvatipipera@libertatea.ro. De asemenea, acesta se poate alatura discutiilor de pe grupul special de pe Facebook.

Campania #salvatipipera, realizata in-house de redactia ziarului Libertatea, in colaborare cu departamentul Proiecte Speciale si departamentul Video al companiei media Ringier, trage un semnal de alarma in privinta conditiilor precare de infrastructura si de mediu in care muncesc si traiesc peste 65.000 de oameni in Pipera Sud, cel mai mare cartier de afaceri din Romania. De asemenea, campania urmareste sa mobilizeze autoritatile locale responsabile de luarea masurilor necesare pentru imbunatatirea acestor aspecte.

Ce este bine să dai de pomană de Întâmpinarea Domnului? Este sărbătoare mare pentru români

***

Libertatea este unul dintre cele mai mari si puternice cotidiene din Romania. A fost lansat la inceputul anilor 1990 si a fost achizitionat de Ringier Romania in iulie 1994. Libertatea a fost primul ziar integral color (noiembrie 2001). În prezent, cotidianul este citit zilnic, online si print, de peste 760.000 de cititori. Astfel, site-ul www.libertatea.ro are zilnic, in medie, 500.000 de unici, si ziarul tiparit este citit de 260.000 de persoane.

Grupul Ringier este o companie media multinationala. Fondat in 1833, Grupul Ringier are investitii importante in digital, print, statii de radio si productii de televiziune. Din portofoliul sau fac parte, de asemenea, numeroase platforme web si de telefonie mobila, precum si tipografii. Ringier este o companie elvetiana de familie cu sediul la Zürich. În Romania, Ringier activeaza din 1992 si este cea mai mare companie de publishing. Din portofoliul sau fac parte titluri precum Libertatea, ELLE, Unica si eJobs. Pentru lista completa, consultati site-ul oficial al companiei.

 


Asiye se află în pericol de moarte atunci când este rănită în confruntarea dintre Tayfun și Omer. Vezi online live episodul 51 al serialului “Totul pentru familia mea”

Episodul 51 al serialului turcesc „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D miercuri, 8 februarie 2023, de la ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.

Cookies