Zeci de familii din Ardusat, IN PERICOLUL de a se prabusi casele peste ei VIDEO

,

Zeci de familii Ardusat, judetul Maramures, sunt in pericol de moarte!

Prin fata caselor le trec zilnic masini de mare tonaj. Nu e zi de la Dumnezeu in care oamenii sa nu se simta ca si cum ar trai intr-o zona seismica. Si, ca sa intelegeti cat de rau li se cutremura casele, chiar si din zece in zece minute, am facut testul paharului cu apa. Nu au durat nici doua minute si un camion incarcat a facut ca apa din pahar sa se miste ca la cutremur. Intelegem acum de ce se tem acesti oameni ca, la un moment dat, se vor trezi cu o bucata de perete sau cu tavanul peste ei.

Peretii s-au crapat atat de tare, incat prin ei iti incap lejer degetele de la o mana. Cu o spaima teribila in suflet oamenii stau cu ochii pe cer. Stiu ca mai e putin pana cand va veni zapada si se tem ca sub greutatea ei casele subrede le vor ceda. Unde se vor duce, daca, printr-o minune, vor scapa cu viata?

Satui sa astepte ca autoriatile sa-i ajute, cativa localnici au incercat sa gaseasca singuri solutii. Pur si simplu au incercuit casa cu bare metalice. Zadarnic, insa! Casele tot s-au crapat. Atat de intens e traficul greu, pe un drum care nu a fost proiectat pentru astfel de tonaj. Cel mai probabil, lucrarile la drumul judetean vor incepe in primavara. Daca pentru unii poate ca nu pare mult timp, pentru acesti oameni poate insemna ca iarna care le bate la usa sa fie ultima in care isi vor mai vedea casele in picioare.

 

Citește și:

Care este rata de abandon școlar în România anului 2021

Rusia denuță dezbaterea din SUA dintre Trump și Biden: 'Se creează o competiţie a antipatiei faţă de Rusia'

Pelerinaj cu 500 de persoane in Capitala, de Sf. Dumitrie cel Nou. Gabriela Firea a aprobat protocolul

Cum construiești eficient o seră de flori

Ce ar trebui să conțină o scrisoare de intenție


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies