Vrema pentru luna IUNIE. Meteorologii anunta recordurile de temperatură și precipitații în România

,

Meteorologii au prelungit informarea meteo de vreme rea până miercuri, iar în ultimele zile au fost serii fără precedent de avertizări de vreme severă


In articol:

Meteorologii au prelungit informarea meteo de vreme rea până miercuri, iar în ultimele zile au fost serii fără precedent de avertizări de vreme severă imediată (nowcasting) ajungându-se până la coduri roșii. Pe bună dreptate, mulți se întreabă ce se întâmplă cu vremea în România și când vom avea parte, în sfârșit, de o vară liniștită și plăcută. Totuși, meteorologii atrag atenția că luna iunie este în general în România cea mai capricioasă dintre lunile de vară.

Iunie, prima lună calendaristică de vară este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci, valorile termice urcând la peste 30 grade Celsius în perioadele calde, iar în cele ploioase, precipitaţiile depăşesc cantităţile medii lunare într-un interval de numai câteva ore, conform caracterizării climatice a lunii iunie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și preluată de Agerpres.

Citeste si: Vremea luni, 3 iunie. Cod portocaliu și cod galben de ploi și furtună. Zonele afectate

Temperatura maximă absolută a lunii iunie în România este 42 grade Celsius, aceasta fiind înregistrată la Oraviţa, în data de 29 iunie 1938.

Vrema pentru luna IUNIE. Recordul de temperatură maximă în București

La Bucureşti, temperatura maximă absolută a primei luni de vară calendaristică este de 40,3 grade Celsius şi a fost înregistrată la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret în data de 20 iunie 1918.

La staţiile meteorologice Bucureşti-Afumaţi şi Bucureşti-Băneasa, maxima absolută este 39,8 grade Celsius şi respectiv 39 grade Celsius, ambele înregistrându-se în data de 26 iunie 2007.

Ani cu iunie torid

„În data de 26 iunie 2007 s-au înregistrat maxime absolute la 48 de staţii meteorologice, acestea fiind, în general, peste 34 de grade Celsius. În topul anilor cu cea mai caldă lună iunie din perioada 1961-2018, anul 2007 se află pe locul 2. Ani în care s-au înregistrat temperaturi maxime absolute mari în luna iunie, majoritatea peste 33 de grade Celsius, au mai fost: 2002, 2000, 1987”, se menţionează în documentul citat.

Citeste si: Rona Hartner, veste buna: "M-a salvat de embolia pulmonara"

 

 

Citește și:

Unde e barbatul Roxanei de la "Puterea Dragostei"? Concurenta a dezvaluit TOTUL despre barbatul pe care ea il considera ideal

Schimbare de sentiment neobișnuită: Wall Street îl abandonează pe Donald Trump în favoarea lui Joe Biden / Deutsche Welle

Provocare la adresa României: Reuniunea de urgenţă în Ucraina după difuzarea unei înregistrări cu o presupusă anexare a Bucovinei

Jador a suferit o interventie foarte dureroasa. Ce a patit concurentul de la "Puterea Dragostei"

Calendar ortodox, 5 septembrie 2020. Ce mari Sfinti sunt praznuiti astazi!


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies