Vrei aparat ortodontic, însă nu vrei să se vadă? Iată soluția

,

Datorită progreselor în domeniul stomatologic au fost dezvoltate foarte multe protocoale terapeutice și instrumente specifice, utilizate în stomatologia cosmetică. Iar cel mai actual concept îl reprezintă un aparat dentar invizibil, Invisalign, care nu doar că este transparent, ci are rezultate mult mai rapide decât alte tipuri clasice și obișnuite de aparate ortodontice. Pentru că un zâmbet frumos este doar estetic, ci și important pentru sănătatea generală a organismului.


In articol:

Ce este Invisalign?

Invisalign este o opțiune de tratament ortodontic pentru îndreptarea dinților, fără utilizarea unui aparat metalic. Invisalign reprezintă o serie de aparate dentare transparente, personalizate, care acoperă din ții și care, în timp, îi deplasează în poziția corectă din punct de vedere fiziologic.

Deoarece sunt transparente și mobile, sunt mai ușor de utilizat decât aparatele ortodontice metalice, tradiționale și decât un aparat dentar fix.

Majoritatea oamenilor care doresc să-și rezolve problemele privitoare la dinți cred că aparatele dentare tradiționale, metalice, sunt singura opțiune. Cu aparatele dentare Invisalign nu există suporturi metalice sau sârmă care să afecteze zâmbetul pe durata tratamentului. De asemenea, alinierea dinților are loc cu precizie și într-un timp foarte rapid: înjumătățirea perioadei de purtare a aparatului dentar, fiind potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Din ce este fabricat Invisalign?

Invisalign este un aparat dentar invizibil realizat din plastic, fără bisfenol A, și este mult mai confortabil decât aparatele ortodontice metalice tradiționale. După cum am spus, atât adolescenții, cât și adulții pot purta acest aparat fără nicio problemă. Invisalign este folosit pentru a trata mușcătura greșită, încălecarea și suprapunerea dinților, spațiile interdentare exacerbate, dinții strâmbi și, în general, orice tip de problemă cu care te-ai putea confrunta.

Invisalign versus aparat dentar tradițional

Atunci când iei în considerare opțiunile de tratament ortodontic, este foarte important să cunoști avantajele aparatului Invisalign. În primul rând, acest aparat dentar este invizibil, ceea ce înseamnă că majoritatea oamenilor nu vor observa că, într-adevăr, porți aparat dentar. În aceeași măsură, precizia alinierii dinților, deci a obținerii rezultatelor dorite, este mult mai mare decât în cazul unui aparat dentar tradițional, deci satisfacția va fi superioară.

Pe de altă parte, este mult mai ușor să-ți menții igiena orală atunci când porți un astfel de aparat, deoarece, dat fiind faptul că este mobil, poate fi scos atunci când mănânci, te speli pe dinți și folosești ață dentară. În general, procesul alinerii este mult mai confortabil decât în cazul altor aparate dentare, pentru că nu irită dinții sau gingiile. De altfel, purtarea unui aparat Invisalign reduce numărul de vizite pe care trebuie să le faci la cabinetul stomatologic.

În cele din urmă, probabil cel mai mare avantaj este reprezentat de faptul că perioada de tratament este una mult mai scurtă, ceea ce înseamnă că aparatul trebuie purtat mult mai puțin timp decât unul tradițional. Oricum, trebuie luate în calcul și alte variabile, dar, în general, tratamentul ortodontic durează mai puțin timp și este mai ușor de suportat și gestionat. Oricând este nevoie, adresează-te medicului stomatolog pentru eventuale probleme care ar putea apărea.

Autor: Organic Agency

 

Citește-ne pe
Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Voucher de 200 de lei, în schimbul unui bec vechi. Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru becuri

Deputat PNL, atac virulent la adresa PSD: Să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Prețul lemnului, plafonat până în martie 2023. Ce trebuie să știe românii care folosesc soba cu lemne pentru a-și încălzi locuința

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies