Vopsirea in camp electrostatic, o solutie de durata si foarte eficienta !

Vopsirea in camp electrostatic a crescut foarte mult in popularitate in ultima perioada, reprezentand o modalitate moderna si foarte eficienta de a vopsire. Aplicarea vopselei in camp electrostatic reprezinta un proces care leaga electric si chimic acoperirea suprafetelor metalice, fiind utiliazata bineinteles, o vopsea speciala.

 

In momentul in care discutam despre vopsirea in camp electrostatic, discutam despre o vopsire care este volosita in special in domeniile comerciale, pentru diverse aplicatii din aceste domenii. Acest proces complex consta in aplicarea vopselei pe piese ale echipamentelor industriale, vopsirea elementelor din MDF, componente industriale mici, componente de calculator, jante auto si lista poate continua.

 

Un piesa vopsita in acest fel, va beneficia de o durata de viata mult mai ridicata si de o calitate net superioara, fiind solutia optima chiar si pentru cei mai pretentiosi clienti. In cazul unui astfel de proces de vopsire in camp electrostatic, piesele se pregatesc fiind riguros curatate, degresate si bine clatite si uscate inainte de aplicarea vopselei. De asemenea, se aplica si tratamente pe suprafetele respective inainte de vopsire, avand ca scop indepartarea corpurilor straine precum praful, rugina, grasimi sau urmele de uzura, pentru ca suprafata sa devina cat mai neteda si potrivita unui astfel de proces de vopsire in camp electrostatic. Este de mentionat si faptul ca piesele metalice se preteaza in procesul de pregatire, diferit in functie de proiect.

 

Un astfel de proces are nevoie pentru a putea fi pus in practica in cel mai eficient mod, de echipamente speciale si utilaje profesionale, care ofera vopselei pe baza de pulbere sarcina electrica.

 

In ceea ce priveste echipamentul pentru vopsirea in camp electrostatic, extrem de important este acel pistol pentru pulverizare care trebuie sa faciliteze o aplicare corecta a vopselei. De asemenea, dispozitivul trebuie sa fie unul foarte bine calibrat, de exemplu, in cazul in care rata de transfer a pulberii de vopsea este una mare, exista posibilitatea sa scada eficienta depunerii, cazand pe jos o cantitate mult mai mare de pulbere. In ceea ce priveste pulberea care se depune pe podeaua cabinei de vopsit, aceasta este ulterior recuperata si refolosita. In acest fel, putem spune ca vopsirea in camp electrostatic este o metoda ecologica de vopsire, deoarece nu se pierde nimic in urma vopsirii.

 

Un pulverizator profesional dispune de mai multe setari astfel incat vopsirea sa poata fi facuta in cel mai eficient mod, in special datorita faptului ca este vorba despre un procedeu de vopsire din ce in ce mai cautat si mai utilizat, ceea ce se datoreaza faptului ca tot mai multi clienti sunt interesati de o calitate superioara si o rezistenta mare in timp.

 

In final, ultimul proces al acestui tip de vopsire, consta in polimerizare sau tratarea termica. Pentru acest proces este nevoie de un cuport special, un cuptor pentru polimerizare. Temperatura la care piesele respective trebuie sa stea, este diferita in functie de material. De regula, temperatura este cuprinsa intre 140 si 200 de grade Celsius, pentru o perioada de aproximativ 10 - 20 minute. Daca se respecta corect aceste conditii, se va asigura o polimerizare uniforma pentru vopseaua aplicata. Dupa ce procesul de polimerizare s-a incheiat, este extrem de important ca piesele sa fie racite intr-un mediu inchis, fara nici un fel de impuritati sau praf, fiind apoi ambalate/infoliate pentru a fi transportate catre clienti.

 

Cele mai importante avantaje pe care le ofera o vopsire in camp electrostatic, sunt urmatoarele:

 

  • - strat de acoperire de doua ori mai gros decat cu vopseaua clasica lichida
  • - rezistenta ridicata la actiuni mecanice (impact, abraziune)
  • - rezistenta superioara la factori de mediu (raze UV sau caldura)
  • - durabilitate si estetica aparte
  • - gama de culori variata
  • - emisiile de COV sunt reduse prin vopsire electrostatica, gradul de protectie al mediului inconjurator fiind ridicat in raport cu vopsitoria lichida.

 

In cazul in care sunteti in cautarea celor mai bune si eficiente solutii pentru vopsirea electrostatica, apasand un simplu click aici, https://www.electrostatica.ro/, cu siguranta veti gasi cele mai bune oferte pentru nevoile dumneavoastra.

 

Aceasta societate are ca obiect principal de activiate, tratarea si acoperirea obiectelor metalice si ofera servicii de vopsitorie profesionala in camp electrostatic.

 

Pe langa vopsitorie, cei de la electrostatica.ro, se ocupa si cu protectii si reconditionari de suprafete cu materiale lichide, finisarea lemnului in camp electrostatic - MDF, dar si sablarea reperelor de dimensiuni mici si medii.

 

Vopsirea in cam electrostatic, se referea initial strict pentru reprerele metalice, insa, datorita multimii de avantaje oferite, s-a reusit adaptarea si in domeniul finisajelor reprerelor din lemn. In prezent finisarea in camp electrostatic este folosita pentru acoperirea obiectelor la care pulverizarea obisnuita a vopselei, aduce la foarte multe pierderi.

 

Deoarece lemnul este un slab conductor de electricitate, pentru a putea fi vopsit in camp electrostatic, acesta trebuie sa aiba o umiditate de 10-12%, iar umiditatea din interiorul incintei, umiditatea aerului, trebuie sa fie de 60 - 70%. Este de mentionat si faptul ca pentru a ii imbunatatii conductivitatea, MDF-ul trebuie sa fie tratat inainte de vopsire cu diverse solutii dedicate. Pentru ca eficienta sa fie maxima, vopseaua de finisare in camp elentrostatic pentru MDF, este diferita fata de cea obisnuita, avand si punctul de polimerizare mai redu, aproximativ 120 - 140 de grade Celsius, comparativ cu vopseaua normala. Ca si in cazul metalelor, folosind o astfel de vopsea pentru reprele din lemn, se obtine o aplicare uniforma pe toata suprafata obiectului.

 

Accesand site-ul electrostatica.ro, veti putea gasi toate informatiile necesare atat despre serviciile oferite, cat si detalii ale operatiunilor respective, avand pusa la dispozitie inclusiv o sectiune de blog, unde puteti citi articole interesante.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate