"Vom muri repede şi în chinuri". Declaratia socanta a secretarului general CNIPMMR

Vom muri repede şi în chinuri. Este declarația unui economist din România, care s-a referit la capacitatea României de adaptare la vremurile în care trăim.


In articol:

Standardele pentru IMM-uri sunt importante, iar, dacă nu vom fi capabili să ne adaptăm vremurilor noastre, nu vom muri încet şi în chinuri, ci repede şi în chinuri, a afirmat, miercuri, la un seminar de specialitate, Liviu Rogojinaru, secretar general în Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Încercăm să ajutăm cât mai mult IMM-urile şi să facem cât mai multe lucruri bune pentru cei mici şi foarte mici, pe care din păcate nu prea îi apără nimeni. Cei mari au o armată de jurişti şi se descurcă mai bine. Standardele pentru IMM-uri sunt importante pentru că, dacă nu vom fi capabili să ne adaptăm vremurile noastre, nu vom muri încet şi în chinuri, ci repede şi în chinuri”, a spus Rogojinaru.

La rândul său, Sorina Mogojan, financial officer la Small Business Standard, asociaţie finanţată de Comisia Europeană (CE), a menţionat că, la ora actuală, la nivelul Uniunii Europene, există 24 de milioane de IMM-uri, pentru care muncesc 93 de milioane de persoane.

Comisia Europeană coordonează politica de standardizare şi promovează standardele europene, pregăteşte programul de lucru pe acest segment şi finanţează anumiţi actori ai sistemului. Regulamentul european 1025 din 2012 privind standardizarea, emis de Comisia Europeană, stabileşte norme în ceea ce priveşte relaţiile dintre organizaţiile de standardizare de la nivelul Uniunii Europene, dar şi între cele naţionale. La ora actuală, există în Uniunea Europeană peste 24 de milioane de IMM-uri pentru care lucrează 93 de milioane de angajaţi, adică 67% din totalul locurilor de muncă din Uniune. IMM-urile reprezintă nucleul Uniunii Europene, iar aplicarea standardelor permite accesul acestora pe piaţă, reducerea efectelor externe etc. Utilizarea standardelor reduce costurile şi facilitează accesul acestor societăţi pe piaţă. Cu toate acestea, IMM-urile se confruntă cu probleme faţă de aplicarea acestor standarde, uneori din cauza procedurilor complexe de aplicare”, a spus Mogojan.

sursa: capital.ro

Citeste si: Tensiunile ating cote maxime in casa "Puterea dragostei"! Mocanu si Alex Zanoaga, la un pas de bataie! Afla de la ce anume pleaca totul, MAINE, intr-o editie incendiara, de la ora 11:00 si 17:00, la Kanal D!

Citeste si: Bianca de la "Puterea dragostei", marturisiri incredibile! "Banii trebuie investiti!" Iata ce suma uriasa a castigat Bianca pana acum in cadrul show-ului matrimonial si in ce anume are de gand sa investeasca!

Citeste si: S-a terminat prietenia? Jador l-a TAIAT pe Bogdan Mocanu! Uite ce RANA ADANCA i-a lasat pe mana

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate