Volodimir Zelenski a ajuns în Regatul Unit, fiind prima vizită oficială de la începutul războiului în Ucraina

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 08 feb 2023, 14:13

Volodimir Zelenski urmează să susțină un discurs în Parlament

Sursa: Facebook

Volodimir Zelenski a ajuns în Regatul Unit, în prima sa vizită oficială de când războiul a început. Pe 24 februarie, se va împlini un an de când Rusia a invadat Ucraina.

Volodimir Zelenski a ajuns în Regatul Unit. Acesta s-a întâlnit cu Rishi Sunak,

premierul Marii Britanii, iar mâine, 9 februarie, ar putea ajunge în Bruxelles.

Volodimir Zelenski a ajuns în Regatul Unit

Volodimir Zelenski urmează să susțină un discurs în Parlament și va avea, de asemenea, o audiență cu Regele Charles al III-lea.

Soldații armatei ucrainene se antrenează în Marea Britanie de mai multe luni, iar țara a trimis și va continua să trimită ajutoare militare.

Mai mult decât atât, conform BBC, Marea Britanie ar putea anunța, în scurt timp, noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Au fost anunțate și planuri de pregătire în ceea ce privește piloții ucraineni, pentru ca aceștia, în viitor, să piloteze avioane de vânătoare la standarde NATO.

În urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al premierului britanic a declarat că avioanele militare ale Marii Britanii sunt „extrem de

sofisticate și durează luni de zile să înveți să le pilotezi”.

Marea Britanie și-a anunțat intenția de a trimite tancuri Challenger 2 pe frontul din Ucraina, iar trupele ucrainene vor fi antrenate, pentru a ști cum să le folosească.

Citește și: „Nu sunt oameni care pot fi înlocuiţi cu uşurinţă”. Doliu național de trei zile în Ucraina pentru Milena, singurul copil care a murit în accidentul de elicopter din Brovary

Citește și: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta

De asemenea, Rishi Sunak urmează să ofere Ucrainei „capacități cu rază de acțiune mai lungă”, pentru a putea să perturbe capacitatea Rusiei de a mai ataca infrastructura națională critică.

Zeci de mii de soldați urmează să fie instruiți

Regatul Unit își va intensifica instruirea pe care o acordă soldaților ucraineni, vrând ca, în decursul acestui ani, 20.000 dintre ei să beneficieze de acest lucru.

Mai mult decât atât, conform unui diplomat al Uniunii Europene, mâine, 9 februarie, președintele ucrainean urmează să facă o vizită la Bruxelles, acolo unde se va ține un summit UE, conform Reuters.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European nu a vrut să facă prea multe afirmații despre vizita lui Zelenski la Bruxelles din motive de securitate.

LIVE UPDATE Ziua 374 de război în Ucraina: Zelenski: ”Strângem cât mai mult sprijin ca să fie pedepsiți criminalii ruși” SUA anunţă un nou ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

În cadrul summit-ului Uniunii Europene, se vor aborda mai multe subiecte, printre care: evoluția războiului dintre Rusia și Ucraina, angajamentul statelor membre de a continua să sprijine Ucraina, dar și modalitatea prin care Rusia poate fi sancționată pentru invadarea țării vecine.

Citește și: Rusia a anunțat cucerirea orașului Soledar: „O victorie crucială”. Ucraina neagă afirmațiile

De asemenea, un punct important pe lista de discuții este reprezentat și de găsirea unei modalități prin care economie Uniunii Europene să nu fie afectată din cauza crizei financiare care a început în urmă cu mai multe luni. Migrația urmează să fie și ea adusă în discuție, pentru ca granițele țărilor să fie mai bine controlate.

 


Cristina a izbucnit în lacrimi! Vorbele lui Radu au lovit-o crunt și regretă enorm că au ajuns în acest punct culminant al relației lor! „Nici nu mă așteptam să aud asta din partea lui! El îmi spune acum că ne-am răcit amândoi!”