Vine iarna și în Capitală! Avertizarea de ultimă oră a meteorologilor! Vom avea ninsori și viscol și în București!

Autor: A.I.
Actualizat: 29 nov 2020, 13:25

ANM a emis o prognoză specială valabilă pentru Capitală. În următoarele două zile bucureștenii se vor confrunta cu ploi, vânt, ninsori și viscol!

Potrivit ANM, de marți de la ora 13:00 până miercuri la ora 08:00 în Capitală vremea va fi închisă, iar seara și noaptea va ploua trecător.

De miercuri dimineață până joi la ora 10:00 vremea se va răci accentuat, urmând ca pe seară să ningă. Vântul va sufla chiar și cu viteze de 55... 60 km/h la rafală.

Cod portocaliu de ploi și ninsori în nouă județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți avertizări de cod galben și porocaliu pentru nouă județe din țară.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Codul portocaliu valabil de marți de la ora 15:00 până la ora 23:00 Administrația Națională de Meteorologie anunță că în zona de munte a județelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin vor fi precipitații abundente și se vor acumula local 40...50 l/mp.

Cod galben valabil de marți de la ora 13:00 până miercuri la ora 08:00

În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte.

În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55...65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90...100

km/h și va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului vor mai fi și în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăși 50...55 km/h. Izolat vor fi condiții de polei sau ghețuș.

Cod galben valabil de miercuri, 5 februarie de la ora 08:00, până la 6 febuarie, ora 10:00

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55...60

km/h.