Viitorul NFT-urilor explicat

,
Viitorul NFT-urilor explicat

Viitorul NFT-urilor explicat

[Sursa foto: PixaBay]

Dacă nu cumva ați trăit sub o piatră, știți că NFT-urile fac furori în lume

Dacă nu cumva ați trăit sub o piatră, știți că NFT-urile fac furori în lume.

NFT-urile captează rapid mințile publicului și le alimentează imaginația. Dar, sunt NFT-urile viitorul sau sunt doar o modă exagerată?

NFT-urile vor juca un rol în viitorul nostru, deoarece oamenii apreciază bunurile digitale și afirmarea. În plus, NFT-urile permit un comerț descentralizat de la egal la egal și tranzacții transparente, ceea ce elimină dependența de intermediari, permițând creatorilor să fie mai inovatori și mai bine recompensați.

Nimeni nu poate ști cu siguranță ce ne rezervă viitorul NFT-urilor, dar din experiența mea în spațiul NFT, cred că NFT-urile vor continua să joace un rol semnificativ în multe aspecte ale vieții noastre de zi cu zi.

Viitorul NFT-urilor explicat

Viitorul NFT-urilor explicat

[Sursa foto: PixaBay]

Ce este un NFT?

Un NFT este o reprezentare digitală unică a unui activ, cum ar fi un produs, un împrumut, un serviciu sau orice alt activ digital sau fizic, care poate fi verificat pe un registru public digital numit blockchain.

Un NFT are, de asemenea, capacitatea de a executa tranzacții și modificări în mod automat, fără a fi nevoie de un intermediar.

Tehnologia NFT poate fi greu de înțeles dacă abordați subiectul cu o mentalitate de internet. Ce vreau să spun prin aceasta? Vreau să spun că NFT nu trăiesc pe internet, ci sunt create pe blockchain. Deoarece blockchain este un registru digital verificabil, putem acum dovedi proprietatea bunurilor digitale, pe lângă activele fizice.

Viitorul NFT-urilor

Viitorul NFT-urilor este deja aici, în multe feluri. Cu toate acestea, pe măsură ce continuăm să progresăm spre o economie și mai digitalizată, NFT-urile vor juca un rol și mai important. Mai jos sunt prezentate 6 moduri în care NFT-urile vor juca un rol în viitor.

Proprietatea digitală și fizică

NFT-urile sunt utilizate în diverse moduri. De fapt, NFT-urile nu reprezintă doar active digitale, ci pot reprezenta și bunuri fizice. La fel ca un act de proprietate- care este doar o bucată de hârtie- un NFT acționează, de asemenea, ca o reprezentare digitală a unor lucruri din lumea fizică.

Lucrul grozav la NFT-uri este că acestea trăiesc pe blockchain ca active digitale unice. Folosind tehnologia blockchain, aveți posibilitatea de a vedea când a fost construită casa, cine a deținut-o de la crearea ei și cât de mult s-a vândut de fiecare dată, precum și când a fost vândută.

Totuși, acest exemplu abia zgârie suprafața viitorului NFT-urilor. Da, NFT-urile sunt și vor continua să fie folosite pentru a dovedi proprietatea activelor fizice, dar acum, NFT-urile dovedesc proprietatea activelor digitale, ceea ce nu s-a mai făcut până acum.

Viitorul artei digitale

NFT-urile au deschis o mare oportunitate pentru artiști. În sfârșit, artiștii au mai mult control asupra lucrărilor pe care le produc, fără a fi nevoiți să depindă de forțe corporative sau de intermediari.

NFT-urile au schimbat viitorul artei prin intermediul tranzacțiilor peer-to-peer și al transparenței.

Artiștii se pot conecta cu clienții și își pot vinde lucrările direct clienților. NFT-urile au eradicat, de asemenea, blestemul plagiatului și al copierii gratuite adus de internet. Acesta este un beneficiu uriaș pentru artiști și pentru alte tipuri de creatori deopotrivă.

Viitorul NFT-urilor explicat

Viitorul NFT-urilor explicat

[Sursa foto: PixaBay]

Contracte inteligente

Contractele inteligente reprezintă punctul în care NFT-urile devin și mai interesante. Un contract inteligent reprezintă valoarea subiacentă care poate fi obținută ca proprietar al unei NFT. Un contract inteligent ar putea declara că sunteți proprietarul unui activ din lumea fizică sau vă poate oferi acces la un eveniment din lumea reală.

Bilete și evenimente

NFT sunt deja utilizate ca bilete pentru a avea acces la evenimente în persoană. Un exemplu în acest sens este VeeCon, o mega-conferință de mai multe zile la care au acces doar deținătorii de bilete VeeCon NFT. În viitor, este foarte probabil ca toate evenimentele să utilizeze tehnologia NFT, spre deosebire de un talon de bilet fizic.

Lumi virtuale

Odată cu apariția metaversului apar numeroase lumi virtuale și, odată cu acestea, o economie complet virtuală. Știu că acest lucru poate părea puțin exagerat, dar, dacă suntem sinceri cu noi înșine, trăim deja într-o lume complet digitală.

În medie, o persoană petrece cel puțin 7 ore pe zi online, așa că nu este o nebunie să ne gândim că, în curând, vom trăi cel puțin o parte din viață într-o lume virtuală. Pe măsură ce tot mai mulți oameni gravitează în jurul unei lumi virtuale, vom aprecia și noi lucruri diferite.

În metavers există active digitale, iar oamenii vor ajunge să prețuiască aceste active digitale. La fel cum cineva își poate prețui mașina, casa sau hainele pe care le poartă, bunurile digitale vor avea și ele timpul lor. Acum, cum vom dovedi proprietatea asupra acestor bunuri digitale? Ați ghicit, prin NFT-uri!

Comerțul digital

Viitorul comerțului electronic este în mare parte comerțul descentralizat, ceea ce poate duce la un impact major al NFT în noua eră.

În viitor, NFT-urile vor fi principala sursă de comerț electronic.

În prezent, companii precum Amazon și Alibaba controlează piața comerțului electronic cu amănuntul și se extind și în alte domenii. Acestea dețin un monopol în spațiul de comerț electronic. NTF-urile pot duce la eliminarea acestor intermediari de comerț electronic. Tranzacțiile vor fi de la egal la egal, iar clienții vor putea face schimburi comerciale în mod direct, ceea ce va readuce puterea în mâinile lor.

Citeste si: Boom sau faliment? Cum ar putea arăta viitorul NFT

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Legenda mai puțin povestită a lui Moș Nicolae

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies