Video Zina Dumitrescu si Amza Pelea, relatie nebanuita! Era SUPERBA in tinerete, nici nu e de mirare

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 09 sep 2020, 03:30
Zina Dumitrescu

Din pacate, joi, 28.03.2019, celebra creatoare de moda Zina Dumitrescu a incetat din viata la varsta de 82 de ani.

Creatoarea de moda a murit dupa ce a intrat in stop cardiorespirator si i s-au facut manevre de resuscitare, conform mediafax.ro.

Zina Dumitrescu fusese diagnosticata, in urma cu multi ani, cu maladia Alzheimer.

Zina Dumitrescu a absolvit cursurile Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Inca din primul an de facultate a inceput sa lucreze ca manechin, iar, la varsta de 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Moda Venus din Bucuresti.

A contribuit la lansarea carierei mai multor modele devenite celebre, precum Eugenia Stefan (Janine), Romanita Iovan, Bianca Brad, Dana Savuica, Melek Amet, Catalin Botezatu. A creat zeci de colectii de moda, participand la festivaluri de profil din tara si din strainatate.

Anii tineretii

Foarte putina lume stie ca Zina Dumitrescu, in anii tineretii, a fost actrita si a jucat alaturi de nume ale filmului si teatrului romanesc precum Amza Pelea si Gina Patrichi.

Astfel, intre ea si Amza s-a creat o frumoasa relatie de prietenie care a durat mult timp.

In calitate de actrita pe marele ecran, in anii '70, cea mai notabila aparitie a sa a fost cea din filmul „Tata de duminica”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In pelicula regizata de Mihai Constantinescu, Zina  apare in rolul de amfitrioana a unei case de moda, la prezentarea unei colectii. De o frumusete rara, eleganta si distinsa intr-o rochie de culoare rosie si cu o silueta de invidiat, Zina Dumitrescu are o replica memorabila in film: „Si acum, din triplu voal cu lana” .  Zina Dumitrescu a avut sansa unica de a juca alaturi de mari artisti, nume grele ale filmului si teatrului din Romania: Amza Pellea, Gina Patrichi si Olga Delia Mateescu.

Faimoasa creatoare de moda a mai avut alte doua aparitii in filme, in peliculele „O musca cu bani” si „Badaranii”.

Pe genericul filmului „Tata de duminica”, creatoarei ii apare numele sau de fata- Zina (de la Zenobia) Bogos.

Pe numele real Zenobia Bogos, Zina Dumitrescu s-a nascut pe 16 iunie 1936, in Ismail, pe atunci Regatul Romaniei, in prezent Republica Moldova.

Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, familia celei care era supranumita de manechine si colegii de showbiz "mama modei din Romania", s-a mutat la Pitesti.

„Tatal meu a fost comandant in garda regala. Pe vremea aceea ca sa te poti marita cu un ofiter trebuia sa ai dota, iar mama mea provine dintr-o famile de oameni foarte instariti din Husi. Mama m-a avut la o varsta foarte frageda, s-a maritat la 17 ani jumatate si m-a nascut dupa un an de la casatorie.

Dupa razboi a trebuit sa ne refugiem in Romania, tatalui meu i s-au echivalat studiile s a venit ca inginer la „Sovrom petrol”, combinatul petro-chimic din Pitesti. Aici am facut scoala primara, apoi liceul economic. In ultimul an de liceu, pentru ca nu aveam origine sanatoasa, nu am avut voie sa dau la facultate decat dupa doi ani de productie. Ca sa nu fac doi ani de productie am dat examenul de absolvire a liceului, am dat diferentele la liceul teoretic „Zinca Golescu” tot din Pitesti si am obtinut diploma de bacalaureat si am dat la Facultatea de drept din Bucuresti. Deci, am sustinut trei examene mari intr-un an”, a spus ea, intr-tun interviu, potrivit libertatea.ro.

Iata aparitia Zinei Dumitrescu in filmul "Tata de duminica"

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!