[Video] Ea a renuntat la titlul de PRINTESA pentru a se marita cu un om de rand

Femeile din familia imperiala japoneza sunt obligate sa renutne la titlul princiar daca decid sa se marite cu un brbat din popor.

Printesa Ayako a Japoniei, in varsta de 28 de ani, fiica printului Norihito de Takamado (var al imparatului Akihito, decedat in 2002), s-a casatorit luni cu un angajat al companiei de transport NKY Line, in varsta de 32 de ani.

"Sunt foarte bucuroasa ca m-am casatorit si ca atatia oameni au venit la templul Meiji si ne-au felicitat", a spus printesa Ayako intr-o conferinta de presa organizata dupa ceremonia religioasa privata. Dupa semnarea contractului de casatorie, luni seara, aceasta va deveni Ayako Moriya.

In ultimii doi ani, Ayako este a doua printesa a Japoniei care renunta la titlul nobiliar pentru a se casatori cu un om din popor. Printesa Mako, cea mai mare nepoata a imparatului Akihito, a luat aceeasi decizie, pe care a anuntat-o in mai 2017. Desi intre timp si-a amanat nunta, cu Kei Komuro, pana in 2020, ea a renuntat oficial la titlul de printesa in septembrie 2017.

Familia imperial s-a redus, odata cu plecarea lui Ayako, la 17 membri.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate