[Video] Care este cantecul PERFECT de Craciun. Nu e nici pe departe ce crezi

O echipa de experti in muzica din Marea Britanie a anutat descoperirea formulei cantecului “perfect” de Craciun.

„Cred ca ne aflam departe de un Nr.1 de Craciun generat de un algoritm”, a declarat Howard Murphy, fondatorul casei de discuri Ostereo, care a comandat acest studiu, intr-un comunicat de presa ce prezinta datele stiintifice ale cercetarii.

„Insa anumite caracteristici fac intr-adevar ca anumite cantece sa rezoneze mai bine cu publicul de Craciun”, a adaugat el.

Pentru ca un cantec sa fie pe primul loc in topul britanic de Craciun, trebuie sa aiba o durata de 3 minute si 57 de secunde, sa fie scris in gama Sol major, sa aiba un tempo de 114 batai pe minut si sa fie interpretat de un artist solo in varsta de 27 de ani, potrivit autorilor acestui studiu.

„Always On My Mind”, in varianta grupului, Pet Shop Boys are durata ideala si exact gama ceruta, pe langa faptul ca este un cover al unei piese de mare succes lansata de Elvis Presley in 1972, insa detine un tempo usor mai alert decat cel sugerat de formula expertilor britanici (125 batai pe minut) si este interpretat de un duo cu o varsta medie de 31,5 ani. Aceasta piesa a fost Nr.1 in topul de Craciun din Marea Britanie in anul 1988.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate