Vesti proaste! Vom scoate mai multi bani din buzunare pentru concedii

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 21 oct 2018, 17:15

Pe romani ii paste un nou val de scumpiri!

Incepand de anul viitor, vacantele s-ar putea sa ne coste mai mult. potrivit patronilor companiilor de turism, reducerea TVA va fi anulata de inflatia in crestere si de promisiunea guvernului ca mareste salariul minim pe economie.

„Tarifele vin ca rezultat al raportului cerere si oferta. Daca cererea pe piata va fi mare, atunci sigur ca preturile nu vor scadea. Daca cererea va scadea, atunci vom avea o plaja mai mare in care sa ne miscam afacerile noastre”, spune Calin Ile, presedinte Federatiei Industriei Hoteliere.

Vacanță februarie 2023 pe județe: Cât timp vor sta elevii acasă în această perioadă? Anunțul făcut de Ministerul Educației privind vacanța mobilă

Cota de TVA in turism scade, din data de 1 noiembrie, de la 9 la 5% pentru cazare, restaurant si catering. Orice reducere a presiunii fiscale stimuleaza afacerile, spun patronii din industrie. Asta nu inseamna ca masura vine la pachet cu scaderi de preturi. Dimpotriva, anul 2019 s-ar putea sa aduca majorari.

Unul dintre motivele pentru care am putea asista la majorari de preturi este salariul minim brut pe economie, programat sa creasca anul viitor de la 1.900

de lei la 2050. Asadar, se maresc cheltuielile cu personalul.

 

 


Cookies