Vesti proaste pentru toti salariatii care au cel putin 15 ani vechime! Ce se intampla cu salariile lor

,

Schimbari la salariul minim din Romania!

Executivul a adoptat o hotarare de guvern prin care salariul minim a fost majorat la 2.080 lei. In plus, cei care sunt angajati pe functii care necesita studii superioare si au cel putin un an vechime vor avea un salariu minim brut de 2.350 lei.

Initial hotararea prevedea majorarea salariului minim brut la 2.350 lei si pentru cei care au 15 ani vechime in munca. Acest lucru insa nu se va mai intampla.

Noul ministru al Muncii, Marius Budai, a explicat ca s-a renuntat la aceasta masura pentru a nu se afecta exercitiul financiar:

"Dupa cum bine stiti, aceste masuri se iau in discutie si cu patronatele si cu sindicatele. De la 1 ianuarie, vor beneficia de 2.080 de lei pentru cei cu studii medii, iar pentru cei cu studii superioare doar cei care au un an vechime in studii superioare.

"Nu am dat un pas inapoi, atunci când iei o masura discuti cu ambele parti, iar patronatele au spus ca aceasta masura e posibil pe termen scurt sa afecteze exercitiul financiar, iar atunci am ajuns la aceasta concluzie", a declarat Marius Budai, la finalul sedintei de Guvern.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calculator salariu minim brut! Cati bani iei in mana de la 1 noiembrie

Ministrul Educației, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre revenirea elevilor din Capitală în bănci

Un nou divorț bombă în showbiz! Păreau cel mai sudat cuplu, dar în realitate se certau nonstop. S-au despărțit în mare secret, dar acum s-a aflat adevărul

VESTE BUNA! Salariu minim brut pe economie va fi MAJORAT!

Erou cu salariu minim pe economie! Ea este "Xena" din Tuzla, politista care s-a luat la bataie cu un munte de om VIDEO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies