Vesti proaste pentru toti salariatii care au cel putin 15 ani vechime! Ce se intampla cu salariile lor

Schimbari la salariul minim din Romania!

Executivul a adoptat o hotarare de guvern prin care salariul minim a fost majorat la 2.080 lei. In plus, cei care sunt angajati pe functii care necesita studii superioare si au cel putin un an vechime vor avea un salariu minim brut de 2.350 lei.

Initial hotararea prevedea majorarea salariului minim brut la 2.350 lei si pentru cei care au 15 ani vechime in munca. Acest lucru insa nu se va mai intampla.

Noul ministru al Muncii, Marius Budai, a explicat ca s-a renuntat la aceasta masura pentru a nu se afecta exercitiul financiar:

"Dupa cum bine stiti, aceste masuri se iau in discutie si cu patronatele si cu sindicatele. De la 1 ianuarie, vor beneficia de 2.080 de lei pentru cei cu studii medii, iar pentru cei cu studii superioare doar cei care au un an vechime in studii superioare.

"Nu am dat un pas inapoi, atunci când iei o masura discuti cu ambele parti, iar patronatele au spus ca aceasta masura e posibil pe termen scurt sa afecteze exercitiul financiar, iar atunci am ajuns la aceasta concluzie", a declarat Marius Budai, la finalul sedintei de Guvern.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies