Vești proaste pentru români! Cei care au datorii la apă, canalizare și salubritate trebuie să le achite

,
Stare alertă

Vești proaste pentru români! Cei care au datorii la apă, canalizare și salubritate trebuie să le achite

[Sursa foto: PixaBay]

România a ieșit din starea de alertă pe 9 martie, și deși vestea a fost bună pentru cei care se simțeau sufocați de restricții, românii trebuie să știe că există și vești proaste. Debranșările de la utilități tocmai au fost reluate.


In articol:

Starea de alertă a fost ridicată pe 9 martie din România. Oamenii s-au bucurat, gândindu-se că vor scăpa de certificatul verde și de obligativitatea purtării măștii de protecție, dar un beneficiu al stării de alertă a fost că legea a interzis distribuitorilor întreruperea furnizării de apă, dar și ridicarea gunoaielor pe motiv de neplată.

În cazul în care există datorii, toate aceste facturi la utilități trebuie plătite.

Este vorba despre facturile la apă, la canalizare și salubritate. Dacă nu ți-ai permis să le plătești pe timpul stării de alertă sau pur și simplu nu le-ai prioritizat, acum riști să rămâi fără ele, dacă nu achiți toate datoriile la timp.

Românii vor fi obligați să-și plătească datoriile la utilități. Starea de alertă, odată cu benefiicile ei, a fost ridicată

Stare alertă

Românii vor fi obligați să-și plătească datoriile la utilități. Starea de alertă, odată cu benefiicile ei, a fost ridicată

[Sursa foto: PixaBay]

Majoritatea românilor au profitat de faptul că nu puteau fi debranșați de la utilități în timpul stării de alertă, dar nu au ținut cont de faptul că acest privilegiu va dispărea, la un moment dat. Debranșarea de la gaze naturale și energie electrică s-ar fi putut face încă din noiembrie 2021, pentru a evita falimentul furnizorilor importanți din domeniu. La acest moment se poate face și debranșarea de la apă, canalizare și salubritate. Mai pe înțelesul tuturor, lucrurile au revenit la normal și în privința obligațiilor la stat, nu doar a restricțiilor.

Citeste si: Din toamnă, România va folosi gaz lichefiat american, ca alternativă la gazul rusesc, spune Nicolae Ciucă

Potrivit OUG nr. 70/2020, în contextul pandemiei de COVID-19, orice operațiune de debranșare de la utilități precum electricitate, gaze naturale, apă, canalizare ori salubritate trebuie amânată până după încheierea stării de alertă.

Știind faptul că starea de alertă s-a ridicat din România pe 9 martie 2022, au expirat atât restricțiile menite să reducă infecțiile de COVID-19, cât și interdicția de debranșare de la apă, canalizare și salubritate.

Citeste si: Există riscul să se scumpească gazul dupa invazia Rusiei în Ucraina? La ce să ne așteptăm în perioada următoare

În fapt, există un proiect pentru reintroducerea interdicției de debranșare de la gaz și curent, dar care să fie valabilă strict pentru consumatorii vulnerabili sau cei care au un consum mic de energie, așa cum scrie în clauza unui proiect adoptat în septembrie 2021. Din nefericire, acea inițiativă legislativă trebuie să treacă prin mai multe etape pentru a intra în vigoare.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Cum ne putem apăra în caz de explozie nucleară. Pașii pe care trebuie să-i urmați

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Președintele Klaus Iohannis participă la reuniunea informală a Consiliului European de la Versailles "Efectele economice vor există și vor apărea cât timp există...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies