Vesti proaste pentru pensionarii Romaniei. Cat vor primi la pensie cei care vor cotiza 35 de ani

,

Situaţia din prezent pentru cei care intră în câmpul muncii nu este una prea încurajatoare. Potrivit celei mai recente analize, pensia primită după un stagiu de cotizare de 35 de ani va fi una destul de mică.


In articol:

Veştile proaste pentru românii care activează acum în câmpul muncii nu sunt foarte încurajatoare: când vor ieşi la pensie, după 35 de ani de cotizare, ei vor primi o pensie destul de mică.

Astfel, potrivit unei analize a CFA România, o persoană care intră acum în câmpul muncii şi va cotiza timp de 35 de ani, la un salariu net de 4.000 de lei, va primi la pensie puţin peste 1.500 de lei. CFA România este o asociaţie a analiştilor financiari certificaţi internaţional, iar printre membri se numără şi reprezentanţi ai fondurilor de pensii private din România, anunta capital.ro.

Ce spun datele CFA România

Potrivit analizei acestora, o persoană care îndeplineşte condiţiile de mai sus va primi o pensie de numai 1.630 de lei. Din această pensie lunară, 1.080 de lei vor veni de la sistemul public de pensii (Pilonul I de pensii), iar 545 de lei de la fondul de pensii administrat privat (Pilonul II de pensii), calculaţi la o contribuţie de 3,75% din salariul brut, aşa cum este în prezent. Aceste date sunt calculate pentru o persoană cu un salariu net de 4.000

de lei, care va cotiza pentru fondul de pensii timp de 35 de ani.

Citeste si: Pensiile in pericol! Semnal de alarma de la Posta Romana

Citeste si: Ce se intampla cu pensiile? Reforma anuntata de ministrul de Finante: "Sper ca nu este prea tarziu"

CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România, în mare parte deţinători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute din Statele Unite.

CFA România este una dintre cele peste 159 de societăţi membre ale CFA Institute, asociaţia având misiunea de a promova interesele specialiştilor în investiţii şi de a menţine standarde ridicate de integritate şi excelenţă profesională.

CFA Romania a lansat prima inițiativă națională prin care oferă resurse ale educației financiare publicului larg, în vederea obținerii independenței financiare pe termen lung. Campania vine în contextul gradului redus al alfabetizării financiare a românilor, a lipsei resurselor de educație financiară la nivel național și a urmărilor acestora pe termen lung.

sursa: capital.ro

Citeste si: E oficial! Cat vor fi pensiile si ce se intampla cu salariile in 2020. Guvernul a publicat bugetul

Citeste si: Dezastru in economia Romaniei! Sute de oameni au ramas someri in pragul Craciunului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo. Vremea se strica in toata tara. Cand vin ninsorile

VIDEO Tânăra cu dizabilităţi care cântă la harpă cu ochii

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Calendar ortodox 23 decembrie. Sarbatoare mare pentru credinciosi

Horoscop 23 decembrie 2019. Zodia care primeste cea mai frumoasa veste

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies