Vești proaste pentru PENSIONARI! Scad pensiile!

Author: Ana Dinu
Actualizat: 28 iul 2021, 12:42
Scad pensiile romanilor

Veștile nu sunt prea bune pentru pensionarii din România. Pensiile ar putea să scadă în perioada următoare, oamenii sunt nevoiți să-și ia gândul de la majorare.

Un analist român a abordat subiectul pensiilor din țara noastră. Acesta este de părere că urmează o perioadă neagră pentru pensionari, pensiile vor fi mai mici, iar mărirea promisă nu va avea loc.

Pensiile românilor ar putea scădea substanțial

Este vestea pe care niciun pensionar din România nu se aștepta să o audă. Specialiștii sunt de părere că pensiile vor fi mai mici după 2030 și că românii ar trebui să-și ia gândul de la majorarea pensiilor și salariilor.

”În ceea ce privește salariile și pensiile, este clar: nu trebuie să ne așteptăm la creșteri. În ceea ce privește clasamentele financiare, eu cred că singurul care bate – să spun așa – inflația, un fenomen îngrijorător în România, este investiția bursieră”, a spus analistul Petrișor Peiu.

Analistul Petișor Peiu a mai precizat că oamenii trebuie să fie conștienți de faptul că pensia care le va reveni va fi insuficientă și a subliniat că lumea trebuie să știe că va fi nevoie de ceva pentru suplinirea veniturilor.

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români!! Aceste pensii vor fi tăiate!

”Oamenii să fie conștienți că pensia pe care o vor lua, cel puțin cei care vor mai lua pensie după 2030, va fi insuficientă. Adică toată lumea trebuie să fie conștientă că mai este nevoie de ceva pentru a suplini veniturile foarte mici din pensie, care vor fi atunci”, a

mai spus analistul.

Acesta a mai precizat că statul va putea achita pensiile până în anul 2030, însă acestea vor fi foarte mici.

Carduri energie 2023: Când intră banii pentru prima tranșă? Ajutor de la stat de 1400 de lei pentru plata facturilor

”Foarte simplu spus, dacă nu se schimbă nimic din punct de vedere demografic și dacă creștem economic în ritmurile în care prognozează Guvernul și Comisia Națională de Prognoză, dacă astăzi, la 1.000 lei salariul, luăm o pensie de 400 lei, atunci, la 1.000

lei salariul, vom lua o pensie de 300 lei”, a explicat Petrișor Peiu.

Petrișor Peiu i-a sfătuit pe români să se preocupe de viitor, deoarece ”rata de înlocuire a venitului din salarii cu venitul din pensii va fi 30 la sută, acum este 40 la sută.” 

Citeste si: Pensii 2021. Vestea momentului pentru tineri! Se schimbă contractul de muncă. Ce trebuie să faci dacă vrei bani la bătrânețe

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies