Vesti proaste pentru elevii din Romania: ce se intampla cu alocatiile, s-a facut anuntul oficial

Vesti proaste pentru copiii din Romania: s-a facut anuntul oficial legat de majorarea alocatiilor.

Astfel, un proiect de lege care prevedea majorarea anuala a alocatiilor cu 100% din rata medie anuala a inflatiei a fost respins in plenul Senatului.

"In anul 2015, alocatia pentru copii a fost stabilita in cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio forma pentru a ajuta in vreun fel valoarea alocatiei, indiferent de evolutia preturilor si a inflatiei.

"Se poate remarca usor ca ajutorul banesc pe care il primesc copiii si tinerii din Romania s-a diminuat in ultimii doi ani din cauza inflatiei, care a atins si cifra de 5,2% in anul 2018. Cresterea continua a preturilor la majoritatea produselor se reflecta in cheltuielile zilnice ale tuturor.

"In acelasi timp, Romania inregistreaza anual o crestere economica de care, in mod firesc, trebuie sa beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii si tinerii.

"O prima masura necesara este ajustarea valorii alocatiei cu indicele anual de inflatie pentru a mentine suma la aceeasi valoare de piata, cu alte cuvinte sa nu scada", se arata in expunerea de motive a propunerii legislative.

Anterior Guvernul a anuntat in 2017 ca va majora alocatiile pentru copii, insa acest lucru nu s-a intamplat pana in prezent.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies