Vesti bune! Se maresc alocatiile. Afla cu cat!

,

Ministerul Muncii propune ca alocatia zilnica de hrana pentru copiii si adultii din institutiile publice de asistenta sociala si unitatile de asistenta sociala pentru invatamantul special sa fie majorata cu 33 de la suta.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) a pus in dezbatere publica un proiect de HG privind stabilirea nivelului minim al alocatiei zilnice de hrana pentru consumurile colective din unitatile sau institutiile publice de asistenta sociala, precum si in institutiile sau unitatile de asistenta sociala pentru invatamantul special.

Prin acest proiect se propune o crestere medie a alocatiei zilnice de hrana de aproximativ 2,3 lei.

De aceasta masura ar urma sa beneficieze in total 93.015

persoane, copii, mame asistate, tineri institutionalizati, adulti cu dizabilitati, copiii cu deficiente din invatamantul special si varstnici institutionalizati.

Efortul bugetar suplimentar pentru anul 2014 ar fi de 51,7 milioane lei, iar cheltuielile ar trebui sa fie sustinute din bugetele autoritatilor administratiei publice locale care administreaza institutiile de asistenta sociala.

Prin adoptarea proiectului de HG, noile niveluri ale alocatiei zilnice de hrana va fi: 8 lei/zi pentru copiii de 0- 3 ani din centrele de plasament, 11 lei pentru copii cu varste de la 4 la 17 ani, tinerii intre 18 si 26 de ani din centrele de plasament si pentru copiii care ajung in centrele de primire.

In centrele maternale, nivelul alocatie de hrana va fi de 10 lei pentru copil si 11 lei pentru mame, iar in centrele de ingrijire de zi- 8 lei.

Nivelul alocatiei va ajunge la 11 lei si in istitutiile de protectie speciala destinate copilului cu handicap, dar si in alte institutii publice de asistenta sociala cu regim rezidential sau semirezidential destinate protectiei copilului.


Cea mai mare alocatie zilnica de hrana, de 21 de lei, va fi asigurata in unitatile sau sectiile de spital cu profil de recuperare distrofici, recuperare si reabilitare neuropsihomotorie sau pentru copii infectati HIV/bolnavi SIDA.

in institutiile de asistenta sociala pentru invatamantul special, nivelul alocatiei va fi de 7 lei pentru copiii de pana la 7 ani si 9 lei pentru ceilalti, inclusiv pentru tinerii de pana la 26 de ani.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 28 septembrie 2021: RECORD de infectări de la începutul pandemiei! Peste 200 de persoane au murit

Florin Roman, reacție după decizia CCR: 'În cazul moţiunii USR-AUR aşteptăm motivarea. Moţiunea PSD îşi urmează parcursul'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Restricții ca în starea de urgență! Autoritățile anunță amenzi usturătoare. Cât te costă dacă nu respecți regulile

Este complet interzis în România! Riscați să primiți amendă de 2.000 de lei dacă abuzați de acest document

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies