Vești bune pentru români. S-a dat lege! Ei sunt cei care vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie

,
Ei sunt cei care vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie
S-a dat lege pentru pensionari

Este vestea momentului pentru români. Plenul Camerei Deputaților a adoptat legea care prevede extinderea categoriilor de persoane care ies mai devreme la pensie.


In articol:

Ei sunt românii care vor ieși mai devreme la pensie, potrivit plenului Camerei Deputaților care a adoptat proiectul de lege, din 8 septembrie 2020, care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare.

Ei sunt românii care ies cu doi ani mai devreme la pensie

Camera Deputaților a stabilit din ce categorie fac parte românii care vor ieși la pensie anticipat. Este vorba despre persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluarea remanentă, precum și cei care au locuit pe o rază de 8 km în jurul acestora. Aceștea vor avea dreptul să se pensioneze cu doi ani mai devreme.

Ei sunt cei care vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie
Vor iesi la pensie cu doi ani mai devreme

Legea a fost adoptată pe 8 septembrie 2020, și prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, fără penalizare.

Acest proiect de lege vizează pensia anticipată care are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 236/2010.

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se fac noi angajări pentru recalcularea pensiilor

Românii din zonele afectate de poluare ies mai devreme la pensie

Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților, persoanele vizate care vor ieși la pensie cu doi ani mai devreme sunt din zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extrației, preparării și arderii cărbunelui, precum și a emisiilor de amoniac și a altor derivate.

Lista vizează și poluarea cauzată de extracția și prelucrarea minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, cupru, pumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, flour, etc.

Localitățile vizate sunt: Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Vulcan,Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, Zlatna, precum şi localităţile din judeţul Hunedoara Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Drobeta-Turnu-Severin, Râmnicu Vâlcea și Slatina.

De asemenea, proiectul de lege îi vizează și pe cei care au locuit pe o rază de opt kilometri în jurul acestor localități. 

Citeste si: Peste 45.000 de români au ales pensia din străinătate în locul celei din România. Câți bani primesc pensionarii în alte țări

 

Citește-ne pe

Citește și:

Peste 45.000 de români au ales pensia din străinătate în locul celei din România. Câți bani primesc pensionarii în alte țări

Testele PCR rămân valabile pentru detectarea variantei Omicron. Semn de întrebare asupra celorlalte teste

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Cum poți să verifici câți ani de vechime ai acumulat în muncă pentru pensie. Modalitatea simplă

Vestea momentului pentru români! Se fac noi angajări pentru recalcularea pensiilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies