Vești bune pentru români! Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023. Se anunță schimbări și pentru pensii și salarii

,
Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 schimbări și pentru pensii și salarii

Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023. Se anunță schimbări și pentru pensii și salarii

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

De la 1 ianuarie 2023, Guvernul a decis să mărească pensiile românilor, dar și alocațiile copiilor ar putea fi majorate tot atunci.

Guvernul a decis ca, de la 1 ianuarie, alocațiile copiilor să crească. Așadar, aproape 3,2 milioane de copii și tineri cu vârste cuprinse între 2- 18 ani vor primi mai mulți bani în anul care va veni.

Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2023

Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2023

Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2023

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

Copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 2- 18 ani vor beneficia de sume mai mari la alocații, începând cu 1 ianuarie 2023. Guvernul a decis să majoreze alocațiile de la 243 de lei la 300 de lei pe lună. Pentru copiii de până la doi ani și pentru copiii care suferă de un handicap, alocația actuală este de 600 de lei, dar ar putea fi majorată până la 650- 700 de lei.

Citeste si: Decizie privind dublarea alocațiilor. Măsura prevede majorarea pragului de venituri de la care se acordă ajutorul de la stat

Decizia finală nu a fost dată, ci va fi luată până la sfârșitul acestei luni. Până atunci, Cabinetul Ciucă lucrează la aceste pachete de majorări ale veniturilor oamenilor, printre care se regăsesc și pensiile românilor.

Ce se întâmplă cu salariul minim și pensiile românilor

S-a vorbit despre o creștere a salariului minim brut de până la 3.000 de lei, dar acum nimeni nu mai știe ce decizie va fi luată în acest sens. Salariul minim brut pe economie pe care îl primesc românii este de 2.550 lei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat o creștere cu 10% pentru pensiile minime și 5% pentru punctul de pensie, până la 15%.

Citeste si: Pensii mai mari cu 27%. Vești bune pentru milioane de pensionari. Când vor fi majorate pensiile din România

„Noi am propus ca pensiile să crească de la 1 ianuarie cu cel puțin zece la sută. Cel puțin zece la sută am propus noi, PSD, și m-am bucurat că la ultima participare în public, la o activitate în comun, președintele PSD, Marcel Ciolacu și premierul României au fost de comun acord și au spus că pensiile trebuie să crească. S-a acceptat ideea că trebuie și că vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie! Mă voi lupta și PSD va lupta ca pensiile și salariul minim sa crească. E o necesitate, nu este un moft!”, a explicat Marius Budăi.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

O femeie a plătit 1.410 lei pentru o pâine, patru sucuri și câteva pungi de chipsuri. Cum a fost posibil să dea atât

Va fi show la Alba Iulia: mii de porții de fasole de 1 Decembrie

O femeie a plătit 1.410 lei pentru o pâine, patru sucuri și câteva pungi de chipsuri. Cum a fost posibil să dea atât

Vești bune pentru români! În ce condiții vor fi mărite pensiile și salariile tuturor. Marcel Ciolacu: „Trebuie să respectam legea”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies