Vesti bune pentru femeile care au facut chimioterapie si vor sa ramana insarcinate

Author: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:03

Un medicament revolutionar ar putea ajuta sute de femei tinere care au suferit de cancer sa aiba copii dupa tratamentul cu chimioterapie.

 Este estimat ca 10% dintre femeile sub 30 de ani si 60% din cele care se afla la varsta de 30 de ani sunt infertile dupa tratamentul cu chimioterapie care le-a salvat viata.

Medicamentul care este in stadiul experimental protejeaza ovarele de raul facut de cimioterapie. A fost testat pe soareci de catre medicii de stiinta din Israel si peste cativa ani va putea intra pe piata.

Inainte de chimioterapie, femeile prefer sa li se recolteze ovule si sa fie congelate.
Insa acest procedeu nu da rezultate decat 2%. Se pare ca infertilitatea nu va mai fi o problema in cativa ani.( sursa foto shutterstock)

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies